Whoopie Pie

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Natur 500 g
Olej rostlinný 150g
Voda 110 g
Vejce* 175 g
Náplň
Topfil Black Currant 60% 650 g
Dozdobení
Carat Coverlux Dark 250 g

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme směs Tegral Satin Natur, přidáme celá vejce a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Do vzniklého hustého těsta přidáme vodu a olej a krátce vymícháme celistvé těsto. Mícháme pomalu, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.


Pečení
Na plech vyložený pečicím papírem, nebo ještě lépe silikonovou pečicí podložkou, dávkujeme cukrářským sáčkem s širší špičkou kopečky těsta o hmotnosti 20 g. Mezi kopečky těsta necháváme rozestupy, při pečení se těsto trochu rozlije. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 13 minut. POZOR! Dobu a teplotu pečení je nutno vyzkoušet v každé peci v každém provozu.

Sestavení a dokončení
Vychladlé upečené korpusy slepujeme po dvou ovocnou náplní tak, že cukrářským sáčkem se širší hladkou špičkou nanášíme doprosřed spodku jednoho korpusu 25 g ovocné náplně. Druhým korpusem přiklopíme a jemně zatlačíme, aby se náplň rovnoměrně rozprostřela po celé ploše. Polevu Carat Coverlux Dark rozpustíme podle návodu. Připravené Whoopie Pies namáčíme do poloviny. Necháme krátce okapat na mřížce, a pak zaschnout na pečicím papíře.

Tipy