Cukrářské piškoty

Ingredience

Těsto
Tegral Biscuit 1000 g
Vejce* 750 g
Voda 100 g

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme vodu, vejce, přidáme Tegral Biscuit a metlou vyšleháme na nejvyšší rychlost do bílého nadýchaného pevného krému.
Šleháme 7 minut.


Pečení

Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech pokrytý pečicím papírem nebo pečnou silikonovou fólií stříkáme hladké piškoty. Mohou být kulaté nebo dlouhé. Velikost piškotů volíme dle potřeby.
Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 12 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Tipy

  • Cukrářské piškoty můžeme před pečením posypat moučkovým, krystalovým nebo skořicovým cukrem.