Velikonoční perníkové vejce

Díky naší speciální ingredienci O-tentic těsto získá lepší chuť, vláčnost a Vaše výrobky delší trvanlivost. Perníčky jsou měkké hned, protože se pečou krátce a rychle. Doplní je lahodná malinová náplň Vivafil, která obsahuje malé kousky malin pro ten nejlepší chuťový požitek z klasického slepovaného perníku. Pro dekoraci je ideální měkká růžová poleva Coverflex, která je zcela bez umělých barviv, aromat a konzervantů.

Ingredience

Postup

Příprava těsta a pečení
Suché suroviny dobře promícháme. Máslo nebo tuk rozehřejeme do tekuté konzistence, všechny tekuté složky přidáme k suchým a uhněteme hákem těsto. Těsto se bude stále lepit. Zabalíme ho do fresh folie a dáme alespoň na 12 hodin odležet do chladu. Z těsta vyválíme placku o síle 3 mm a vykrajujeme vejce ve velikosti podle přání. Pečeme velice rychle, aby se perníčky nevysoušely. Pečení podle druhu trouby/pece cca 11 minut na 180 stupňů.

Sestavení a dokončení
Po vychladnutí polovinu perníkových vajec polijeme růžovou polevou Coverflex Pink a dozdobíme drobnými ozdobami z hmoty Decofondant. S nezdobenými perníkovými vejci slepujeme malinovou náplní Vivafil