Zamilovaná čokoláda

Když se čokoláda zamiluje do lískového oříšku, je z toho láska na věky. Tato skvělá a časem prověřená kombinace je taky základem našeho luxusního valentýnského dezertu.

Ingredience

Kompozice

  1. Kakaová sušenka
  2. Lískooříšková křupinka
  3. Lískooříškový korpus
  4. Lískooříšková náplň
  5. Pěna z hořké čokolády
  6. Poleva

Postup

Kakaová sušenka
Do kotlíku vložíme všechny ingredience a pomalu uhněteme tužší těsto plochým nástavcem (lyrou, káčkem). Těsto zabalíme do fresh fólie a necháme alespoň hodinu v chladu, lépe do druhého dne. Vyválíme na sílu 3 mm a vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Propícháme hrotem špejle a pečeme cca 10-12 minut na 170°C. Podle typu pece musíme přizpůsobit dobu a teplotu pečení.

Oříšková křupinka

Čokoládu rozpustíme na teplotu 40°C a vmícháme do ní sůl a Hazelnuts Praline. Přisypeme a lehce zapracujeme nadrcené pražené oříšky.

Hmotu rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku 2 mm. Necháme zchladnout v lednici a následně vykrojíme kolečka o průměru 6 cm.


Oříškový korpus

Recept na plech 60x40cm

Do kotle navážíme všechny ingredience a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.. Těsto rozetřeme na silikonovou podložku a pečeme asi 12-14 minut při 170°C.

Z vychladlého plátu vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm.


Oříšková náplň
Limetkovou kůru zamícháme do Hazelnuts Praline a postupně zapracujeme vodu. Do malých silikonových forem tvaru polokoulí nadávkujeme směs a zamrazíme.

Čokoládová pěna
Whippak a smetanu lehce vyšleháme. Festipak a sůl zahřejeme na 80°C a přelijeme přes čokoládu. Necháme zchladnout na 40°C a zapracujeme šlehačku.

Sestavení a dekorace

Do poloviny silikonové formy o průměru 70 mm (objem cca 150 ml) nadávkujeme pěnu. Do pěny vtlačíme postupně zmraženou oříškovou náplň, korpus a křupinku. Celé dáme zamrazit.

Zrcadlový lesk Miroir Glassage Noir zahřejeme na 35-40°C.

Zmraženou pěnu vyndáme z formy, přelijeme leskem a přesuneme na kolečko sušenky.

Čokoládu Belcolade vytemperujeme a rozetřeme mezi 2 fólie. Vykrajujeme srdíčka, která obtočíme kolem plastové trubičky tak, aby se srdíčka lehce ohnula dříve než čokoláda ztuhne. Dekoraci posadíme na hotový dezert.

Poznámka

Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!