Karamelové profiterolky se Smoobees

Ingredience

Postup

Příprava craquelin
Suroviny smícháme do hladkého těsta. Mezi dvěma pečicími papíry vyválíme velmi tenkou vrstvu, cca 1 - 2 mm. Vložíme do mrazáku a necháme zmrznout.

Těsto
  1. Suroviny vložíme do kotlíku a plochým nástavcem (lyrou, káčkem) během několika minut vysokou rychlostí vymícháme hladké těsto. Necháme ho v kotlíku odpočinout cca 15 minut.
  2. Cukrářským sáčkem s kulatou nebo řezanou špičkou nastříkáme na plech pokrytý silikonovou podložkou nebo pečným papírem malé pusinky. Děláme mezi nimi větší rozestupy, při pečení se hodně zvětší.
  3. Z mrazáku vyjmeme připravené těsto na craquelin, vykrajovátkem vykrojíme kolečka o velikosti nastříkaných pusinek a položíme je na připravené profiterolky.
  4. Pečeme na vysokou teplotu, cca 210°C asi 25 minut. Prvních 5 minut otevřeme klapku. Teplotu a čas pečení je vždy nutno vyzkoušet na každé peci, protože podle typu se mohou značně lišit.
  5. Upečené necháme vychladnout na plechu, potom rozkrojíme a plníme.

Sestavení a dokončení

Festipak vyšleháme do pevna a poté do něj vmícháme karamelové Smoobees. 

Do spodních částí profiterolek nastříkáme vrstvu Deli Caramel.

Na vrstvu karamelového Deli nastříkáme řezanou špičkou vyšší vrstvu bílé karamelové náplně a lehce přiklopíme horní polovinou profiterolky.


Tipy

  • Pro větší lesk větrníků můžeme na začátku k teplé vodě přimíchat slunečnicový nebo řepkový olej.
  • Pro luxusní variantu těsta můžeme použít kombinaci vody a mléka. Můžeme přidat také olej. 
  • Variantou vanilkového krému může být šlehačka Whippak nebo hotový jemný vanilkový pudink Cremfil Silk Vanilla.