Vánoční čokoládové řezy

Čokoládový řez vyrobený s čokoládou certifikovanou v programu Cacao-Trace.

Ingredience

Kompozice

  1. Čokoládový korpus
  2. Čokoládová ganáž
  3. Čokoládová poleva
  4. Dekorace

Postup

Čokoládový korpus
Množství těsta je přibližně na 3 formy velikosti 60x40 cm. Do kotle navažte všechny ingredience. Plochým nástavcem míchejte po dobu 5 minut při střední rychlosti. Rozprostřete na silikonovou podložku na tloušťku 7 mm. Pečte v etážové peci při 180 °C po dobu 12 až 14 minut s uzavřenými klapkami. Po vytažení z trouby naskládejte pláty korpusů na sebe a proložte je pečicím papírem.

Čokoládová ganáž

Smetanu přivedeme k varu a přeijeme přes čokoládu. Zchladíme na 35°C a přidáme máslo. Pro dobré spojení použijte ponorný mixér.


Sušenky Success

Bílky a cukr rozehřejte na 60 °C a poté je vyšlehejte do vychladnutí. Smíchejte prosátý mandlovou moučku a moučkový cukr. Na pečící papír naneste cukrářským sáčkem malé pusinky. Pečte v etážové peci při 130 °C po dobu tří hodin s otevřenými klapkami.

Dejte stranou 100 g sušenek a rozdrťe je.


Čokoládová poleva

Čokoládu rozpusťte na 40 °C a přidejte olej a rozdrcené mandlové sušenky Success.


Sestavení a dekorace

Na čokoládový korpus naneste 500 g ganáže, přiklopte druhým korpusem a opět naneste 500 g ganáže, přidejte třetí korpus a dokončete 250 g ganáže.

Zamrazte a následně rozkrájejte na porce velikosti cca 15x10 cm. Nechte povolit v lednici a namočte jednotlivé porce do připravené polevy, která má teplotu 35°C.

Vytemperujte čokoládu určenou pro dekorace.

Pro hobliny: rozprostřete čokoládu na mramorový stůl a kulatým ráfkem seškrábněte hobliny.

Pro hvězdy: rozprostřete čokoládu mezi dvě fólie a vykrajovátkem vykrojte tvar hvězdy.

Na povrch každé porce posaďte několik hoblin, hvězd a sušenek Success.

Celý řez lehce posypte moučkovým cukrem - pro dlouhodobý efekt můžete použít náš nevlhnoucí cukr Suesser Schnee.

Poznámka

Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!