Věneček

Ingredience

Postup

Příprava těsta
Do kotle navážíme vodu o teplotě cca 50°C. Přidáme sypkou směs Tegral Clara Super a dáme vymíchat plochým nástavcem hnětače (lyrou). Mícháme na střední rychlost po dobu cca 4 minut. Vznikne hladké, lesklé těsto, které je husté a pomalu stéká z vařečky.

Pečení

Cukrářským sáčkem se špičkou vytvoříme věnečky. Pečeme v troubě na 160°C, prvních 5 minut se zavřenými klapkami, poté dopékáme při stejné teplotě s otevřenými klapkami přibližně 20 až 30 minut, v závislosti na velikosti tvarů a také druhu trouby. 

Pozor! Vždy je nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci. Rozdíly mohou být značné. Hotové věnečky necháme vychladnout a před naplněním a podáváním udržujeme zabalené v chladu a suchu.


Sestavení a dokončení
  1. Věnečky prořízneme a plníme hotovým vanilkovým krémem Cremfil Silk Vanilla.
  2. Polevu Puratop Fudge White nahřejeme v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 35 stupňů, aby byla tekutá, ale ne příliš horká. Rozehřátou polevou zdobíme věnečky.

Tipy

  • Pro větší lesk těsta můžeme na začátku k teplé vodě přimíchat slunečnicový nebo řepkový olej.
  • Pro luxusní variantu těsta můžeme použít kombinaci vody a mléka. Můžeme přidat také olej. 
  • Variantu krému získáte s práškovým vanilkovým krém Cremyco.