Karamelový větrník

Ingredience

Postup

Příprava těsta
Do kotle navážíme vodu o teplotě cca 50°C. Přidáme sypkou směs Tegral Clara Super a dáme vymíchat plochým nástavcem hnětače (lyrou). Mícháme na střední rychlost po dobu cca 4 minut. Vznikne hladké, lesklé těsto, které je husté a pomalu stéká z vařečky.

Pečení
Cukrářským sáčkem se špičkou vytvoříme 10 větrníků. Pečeme v troubě na 160°C, prvních 5 minut se zavřenými klapkami, poté dopékáme při stejné teplotě s otevřenými klapkami přibližně 20 až 30 minut, v závislosti na velikosti tvarů a také druhu trouby. Pozor! Vždy je nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci. Rozdíly mohou být značné. Hotové větrníky necháme vychladnout a před naplněním a podáváním udržujeme zabalené v chladu a suchu.

Příprava náplní

Pro vanilkovou náplň:

  1. Smícháme práškovou směs Cremyco se studenou vodou, stačí rozmíchat ručně, není potřeba šlehat. Necháme 10 minut zrát. Šlehačku Festipak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá.
  2. Připravený studený puding Cremyco smícháme s ušlehanou šlehačkou.

Pro karamelovou náplň:

  1. Smícháme práškovou směs Cremyco se studenou vodou, stačí rozmíchat ručně, není potřeba šlehat. Necháme 10 minut zrát. Šlehačku Festipak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá.
  2. Připravený studený puding Cremyco smícháme s Deli Caramel, poté lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

Sestavení a dokončení
Větrníky prořízneme a plníme vanilkovým a karamelovým krémem. Polevu Fudge nahřejeme v mikrovlnné troubě na teplotu kolem 35 stupňů, aby byla tekutá, ale ne příliš horká. Rozehřátou polevou ozdobíme větrníky.

Tipy

  • Pro větší lesk větrníků můžeme na začátku k teplé vodě přimíchat slunečnicový nebo řepkový olej.
  • Pro luxusní variantu těsta můžeme použít kombinaci vody a mléka. Můžeme přidat také olej. 
  • Variantou vanilkového krému může být šlehačka Whippak nebo hotový jemný vanilkový pudink Cremfil Silk Vanilla.