Karamelový mini cheesecake

Ingredience

Sušenkový základ dle souvisejícího receptu
Sušenky pro základ na cheesecake 246 g
Máslo 54 g
Náplň
Deli Cheesecake 1360 g
Deli Caramel 340 g

Postup (cca 20 ks)

Příprava sušenkového základu
Sušenky na korpus upečeme podle samostatné receptury. Upečené vychladlé sušenky rozemeleme ve stroji. Smícháme se změklým máslem. Do silikonových formiček (ty jsou nejvhodnější) nebo do kovových ráfků vyložených proužky pečicího papíru nasypeme 15 g sušenkového těsta a vhodným nástrojem (dřevěným či kovovým válečkem) stlačíme těsto na dno v rovnoměrné vrstvě.

Příprava náplně
Hotovou náplň Deli Cheesecake smícháme s karamelovou náplní Deli Caramel. Nemícháme rychle, nešleháme! Na sušenkový základ do formiček dávkujeme nejlépe cukrářským sáčkem s hladkou širší špičkou 85 g připravené náplně. Povrch uhladíme stěrkou nebo hladkým nožem.

Pečení

V etážové peci pečeme při 170°C cca 40 minut. 

POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!

Po upečení je povrch cheesecaku stále lepivý, ale na okrajích u ráfku lehce nažloutlý až růžovějící. Upečené cheesecaky necháme v teplé místnosti nebo poblíž pecí pomalu chladnout. Cheesecaky v silikonových formičkách zamrazíme nejlépe v shockeru a poté jednotlivé porce vyndáme z forem. Minicheesecakes pečené v kovových formičkách jen vychladíme, ráfky opatrně sundáme a potom stáhneme pečicí papír z boků. 


Tipy

  • Povrch porcí můžeme dozdobit například karamelovou čokoládou Belcolade Selection Caramel nebo ozdobou z karamelu.
  • Šokově zamražené uchováváme v mrazáku a po pomalém rozmrznutí (při 6 až 8 stupních) můžeme podávat jako čerstvé.
  • náplň lze ochutit také ovocnými náplněmi Topfil, Deli Citron nebo čokoládou Belcolade.