Valentýnský Míša

Ingredience

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme směs Tegral Satin Creme Cake Red Velvet, přidáme ostatní suroviny a pomalu zamícháme plochým nástavcem. Krátce vymícháme celistvé těsto. Mícháme pomalu, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme ráfek o průměru 19 cm a do něj nadávkujeme těsto. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 160 - 170 stupňů cca 15 minut. POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!


Příprava náplně
Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Deli Quark s tvarohem vymícháme do hladké hmoty a poté pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku.

Sestavení a dokončení

Ráfek vyložíme dortovou folií, vložíme do něj vychlazený a z ráfku vyříznutý korpus. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářkého sáčku se širokou kulatou špičkou. Po celé ploše rovnoměrně nádavkujeme 300 g na korpus. Pečlivě uhladíme povrch. Takto připravený dort dáme vychladit. Polevu Carat Decorcrem White opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni až je zcela tekutá. Přibližně na 40 - 50 stupňů. 120 g polevy naléváme do středu vychlazeného dortu a pomalým pootáčením a nakláněním celého dortu v ráfku rozlijeme polevu rovnoměrně po celém povrchu. Po zatuhnutí dort vyndáme z ráfku a stáhneme z boku cukrářskou fólii.


Tipy

  • Tento dort lze šokově zamrazit. Při správném zabalení a po pomalém rozmražení v lednici (při teplotě do 8°C) lze dort podávat a jeho chuť je zcela čerstvá.
  • Pro další varianty korpusu lze použít jakoukoli směs Tegral Satin.
  • To tvarohové náplně lze přimíchat také ovocné náplně Topfil/Topfil Finest