Cupid

Valentýnský Cupid z odpalovaného těsta s lahodným vanilkovým krémem a karamelovým srdcem uvnitř.

Ingredience

Kompozice

  1. Odpalované těsto
  2. Krusta
  3. Vanilkový krém
  4. Náplň slaný karamel
  5. Šlehačka s kokosem
  6. Čokoládová křídla a štítek

Postup

Krusta
Suroviny smícháme do hladkého těsta. Mezi dvěma pečicími papíry vyválíme velmi tenkou vrstvu, cca 1 - 2 mm. Vložíme do mrazáku a necháme zmrznout.

Těsto
  1. Suroviny vložíme do kotlíku a plochým nástavcem (lyrou, káčkem) během několika minut vysokou rychlostí vymícháme hladké těsto. Necháme ho v kotlíku odpočinout cca 15 minut.
  2. Cukrářským sáčkem s kulatou nebo řezanou špičkou nastříkáme na plech pokrytý silikonovou podložkou nebo pečným papírem malé kuličky o hmotnosti 30 - 50 g. Děláme mezi nimi větší rozestupy, při pečení se hodně zvětší. 
  3. Z mrazáku vyjmeme připravené těsto na krustu, vykrajovátkem vykrojíme kolečka o velikosti nastříkaných kuliček a položíme je na ně. Pečeme na vysokou teplotu, cca 210°C asi 25 minut. Prvních 5 minut otevřeme klapku. Teplotu a čas pečení je vždy nutno vyzkoušet na každé peci, protože podle typu se mohou značně lišit.
  4. Upečené necháme vychladnout na plechu.

Vanilkový krém
  1. Smícháme práškovou směs Cremyco se studenou vodou, stačí rozmíchat ručně, není potřeba šlehat. Necháme 10 minut zrát.
  2. Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Připravený studený puding Cremyco smícháme s ušlehanou šlehačkou.

Karamelová náplň

Deli Caramel a sůl rozpustíme při teplotě 50°C. Necháme řádně vychladnout.


Kokosová dekorace
Šlehačku Whippak vyšleháme a na silikonovou podložku nastříkáme malé kuličky, které zasypeme kokosem a dáme zamrazit.

Čokoládová dekorace

Štítky:

Razítko s požadovaným motivem dáme na několik hodin dopředu do mrazáku. Z bílé čokolády Belcolade selection stříkáme malé terčíky a zmrzlým razítkem do něj otiskneme motiv.

Tip: vždy vytvořte jen asi 5 terčíků najednou, aby se razítko rychle nezahřálo.

Křídla:

Mezi 2 fólie naneseme čokoládu a válečkem rozprostřeme. Vykrajovátkem tvoříme srdce. Ta po zatuhnutí slepujeme rozpuštěnou čokoládou dohromady do tvaru křídel (v úhlu cca 90°).


Sestavení a dekorace

Kuličky vespod nařízneme a plníme nejprve karamelovou náplní (20 g) a poté vanilkovým krémem. Dáme pozor, aby byly kuličky zcela naplněné.

Z mrazáku vyjmeme kokosové dekorace a vždy jednu umístíme na kuličku odpalovaného těsta.

Přilepíme křídla a štítky.

Poznámka

Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!