Povidloň

Ingredience

Postup

Příprava těsta
  1. Suroviny vložíme do kotlíku a plochým nástavcem (lyrou, káčkem) během několika minut vysokou rychlostí vymícháme hladké těsto. Necháme ho v kotlíku odpočinout cca 15 minut.
  2. Cukrářským sáčkem s kulatou nebo řezanou špičkou nastříkáme na plech pokrytý silikonovou podložkou nebo pečným papírem malé pusinky. Děláme mezi nimi větší rozestupy, při pečení se hodně zvětší.
  3. Pečeme na vysokou teplotu, cca 210°C asi 25 minut. Prvních 5 minut otevřeme klapku. Teplotu a čas pečení je vždy nutno vyzkoušet na každé peci, protože podle typu se mohou značně lišit.
  4. Upečené necháme vychladnout na plechu, potom rozkrojíme a plníme hotovými náplněmi Deli Cheesecake a Topfil Plum.