Dvě srdce

Vanilka, maliny a mandle - to vše najdete pod dokonalou zrcadlovou polevou a dvěma srdíčky z pravé Belgické čokolády.

Ingredience

Kompozice

  1. Sušenka
  2. Pusinka Daquoise
  3. Mandlová křupinka
  4. Vanilkový krém
  5. Malinová pěna
  6. Zrcadlový lesk

Postup

Sušenka
Do kotlíku vložíme Tegral Kruche, nakrájený studený tuk a vejce a pomalu uhněteme tužší těsto plochým nástavcem (lyrou, káčkem). Těsto zabalíme do fresh fólie a necháme alespoň hodinu v chladu, lépe do druhého dne. Vyválíme na sílu 3 mm a vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Propícháme hrotem špejle a pečeme cca 10 minut na 170°C. Podle typu pece musíme přizpůsobit dobu a teplotu pečení.

Pusinky Daquoise

Recept na plech 60x40 cm.

Cukr a mandlovou moučku Amandes Rapées prosijeme dohromady. Vejce ušleháme s cukrem a opatrně vmícháme prosátý cukr s mandlemi.

Hmotu rozprostřeme na silikonovou podložku a pečeme při 180°C 12 - 14 minut. Po upečení vykrajujeme z plátu kolečka o průměru 5 cm.


Mandlová křupinka

Mandle upražíme a necháme zchladnout a poté rozdrtíme v mixéru. Přidáme k nim Decorcrem a Coverlux rozpuštěný na teplotu 30°C.

Hmotu rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku 3 mm. Necháme zchladnout v lednici a následně vykrojíme kolečka o průměru 5 cm.


Vanilkový krém

Na 1 dezert potřebujeme 20 g

Mléko a Festipak svaříme, přidáme žlolutky a vanilkové aroma. Směs stáhneme na teplotu 85°C a necháme zchladnout na 50°C. Přidáme Bavarois Neutre.

Do malých silikonových forem tvaru polokoulí nadávkujeme 20 g směsi a zamrazíme.


Malinová pěna

Silikonová forma o objemu 85 ml

Želatinu namočíme na 15 min do 190 g vody.

Italské meringue:

Cukr s vodou (90 g) přivedeme k varu na 120°C, rozvar přelijeme přes bílky a šleháme dokud nedosáhneme teploty 35-40°C.

Pěna:

Whippak lehce vyšleháme se smetanou. K meringue přimícháme Starfruit Raspberry a rozpuštěnou želatinu. Jakmile směs dosáhne 25-30°C zamícháme připravenou šlehačku.


Sestavení a dekorace

Do silikonové formy o průměru 65 mm nadávkujeme 50 g pěny. Do pěny vtlačíme postupně zmražený vanilkový krém, pusinku a mandlovou křupinku. Celé dáme zamrazit.

Zrcadlový lesk Magnifier neutra smícháme s vhodným potravinářským barvivem.

Zmraženou pěnu vyndáme z formy, přelijeme leskem a přesuneme na kolečko sušenky.

Čokoládu Belcolade vytemperujeme a rozetřeme mezi 2 fólie. Vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm a malým vykrajovátkem tvaru srdce uprostřed vytvoříme 2 srdíčka. Dekoraci posadíme na hotový dezert.

Poznámka

Receptura je ilustrační a je potřeba ji přizpůsobit každému provozu zvlášť. Využijte pomoci našich technologů!