Velikonoční jogurtový pohárek

Ingredience

Postup

Příprava korpusu

Do kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme směs Tegral Satin Natur a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Na konci míchání do těsta přisypeme barevné cukrové zdobení. Hranaté ráfky vystříkáme odlučovacím olejem a nadávkujeme do nich nízkou vrstvu těsta. Pečeme v etážové peci na 170°C cca 25 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!


Příprava krému
Šlehačku Festipak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Šlehačku pomalu vmícháme do náplně Purajogo.

Dekorace

1. Smícháme směs Ovablanca s vodou, rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme Classic Frambois a do druhé Classic Maracuja. Vyšleháme tuhý sníh. Vroubkovanou trubičkou tvoříme na plechu pusinky. Pusinky sušíme při cca 110 °C asi 1 hodinu. Dobu a teplotu je nuto přizpůsobit podle velikosti a druhu pece.

2. Z rozehřáte polevy Caverlux Dark tvoříme dekorace ve tvaru spirály.


Sestavení a dohotovení
Z korpusu vykrajujeme kostičky podle velikosti kelímku. Jogurtový krém vložíme do cukrářského sáčku se širokou špičkou a dávkujeme zhruba do poloviny výšky sklenic. Na vrstvu krému naskládáme kostičky korpusu a ozdobíme pusinkami a spirálou.