Těsto | ||
---|---|---|
Tegral Biscuit | 135 g | |
Vejce* | 100 g | |
Voda | 15 g | |
Náplň | ||
Whippak | 210 g | |
Cryst-O-Fil Noir | 75 g | |
Classic Moka | 12 g | |
Dozdobení | ||
Čerstvé jahody | 100 g | |
Suesser Schnee | dle potřeby | |
* Místo celých vajec lze použít tekutou vaječnou melanž. |
Do kotle navážíme vodu a vejce, přidáme směs Tegral Biscuit. Plochým nástavcem šlehače šleháme na nejvyšší rychlost cca 10 minut. Těsto je bílé nadýchané, šleháním hodně zvětší objem. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme ráfek o průměru 19 cm a do něj nadávkujeme těsto. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut - podle výšky těsta.
Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Cryst-O-Fil nahřejeme lehce v mikrovlnné troubě a vyšleháme do pěny spolu s Classic Moka. Poté opatrně vmícháme šlehačku.
Vychlazený korpus vyřízneme z ráfku a dvakrát prokrojíme. Na spodní část korpusu naneseme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou kopečky náplně po celé ploše, celkově 150 g. Opatrně přiložíme druhý korpus a postup s krémem opakujeme. Nakonec opatrně přiložíme třetí část korpusu, pocukrujeme a dozdobíme jahodami.