Nahatý dortík

Ingredience

Postup

Příprava korpusu

Do kotle navážíme vodu a vejce, přidáme směs Tegral Biscuit. Plochým nástavcem šlehače šleháme na nejvyšší rychlost cca 10 minut. Těsto je bílé nadýchané, šleháním hodně zvětší objem. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme ráfek o průměru 19 cm a do něj nadávkujeme těsto. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 20 minut - podle výšky těsta.


Příprava náplně

Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Cryst-O-Fil nahřejeme lehce v mikrovlnné troubě a vyšleháme do pěny spolu s Classic Moka. Poté opatrně vmícháme šlehačku.


Sestavení a dokončení

Vychlazený korpus vyřízneme z ráfku a dvakrát prokrojíme. Na spodní část korpusu naneseme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou kopečky náplně po celé ploše, celkově 150 g. Opatrně přiložíme druhý korpus a postup s krémem opakujeme. Nakonec opatrně přiložíme třetí část korpusu, pocukrujeme a dozdobíme jahodami.


Tipy

  • Tento dortík je výborný také v bílé variantě, kdy Cryst-O-Fil Noir a Classic Moka nahradíme Cryst-O-Fil Blanc a ochutíme vanilkovým aroma. 
  • Zajímavou chuť získáme také s pistáciovou ochucovací pastou Summum Pistache.