Jahodovo-mučenková miska

Ingredience

Postup

Příprava korpusu

Suroviny smícháme a během krátké doby pomalu vymichame hladké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Upečeme rychle tenký plát. Cca 10 minut na 160°C. Je třeba vyzkoušet každou pec v každém provozu. Plát necháme vychladnout.


Mučenkový krém
Suroviny nalijeme do kotlíku a balonovou metlou vyšleháme poloviční rychlostí nadýchaný krém.

Sestavení a dekorace

Do kelímků nebo misek vrstvíme na malé kousky nakrájený korpus, na to slabou vrstvu ovocné náplně Topfil Finest Strawberry, mučenkový krém, znovu korpus, Topfil a navrch ozdobně krém. Dozdobíme dle přání ovocnou náplní Topfil, mučenkovou ochucovací pastou Classic Maracuja a čerstvými jahodami.


Tipy

  • Na korpus můžeme použít také světlé, například vanilkové těsto nebo zbytky korpusu.
  • Místo náplně Topfil Finest Strawberry můžeme použít malinovou náplň Topfil Raspberry.
  • Na dozdobení můžeme povrch lehce posypat čerstvě nadrceným růžovým pepřem nebo třeba chilli vlasy. 
  • Velikost dezertu lze upravit podle potřeby nebo velikosti pohárků úpravou dávkování jednotlivých složek.