Pohárek s citrónem a malinou

Ingredience

Těsto
Tegral Biscuit 33 g
Vejce* 26 g
Voda 4 g
Náplň
Festipak 100 g
Purajogo 200 g
Deli Citron 100 g
Topfil Raspberry 60 g
Dozdobení
Topfil Raspberry 25 g
máta čerstvá - listy 5 ks

Postup

Příprava korpusu
Do kotle navážíme vodu a vejce, přidáme směs Tegral Biscuit. Plochým nástavcem šlehače šleháme na nejvyšší rychlost cca 10 minut. Těsto je bílé nadýchané, šleháním hodně zvětší objem. Plech vyložíme pečicím papírem a nadávkujeme těsto. Roztáhneme rovnoměrně. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 8 minut. POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!

Příprava náplně
Šlehačku Festipak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Deli Citron s Purajogem vymícháme do hladké hmoty a poté pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku.

Sestavení a dokončení
Z korpusu vykrájíme kolečka podle velikosti dna kelímku a šířky přibližně ve výši středu kelímku. Citronovou náplň vložíme do cukrářského sáčku se širokou řezanou špičkou. Na dno kelímku vložíme korpus, na něj nadávkujeme slabou vrstvu Topfilu, cca 12 g. Rovnoměrně nádavkujeme 35 g náplně. vložíme druhý korpus a nadávkujeme zbytek, 40 g krému. Vrch ozdobíme 5 g Topfilu a lístkem máty.

Tipy

  • V čerstvém stavu pohár můžeme podávat 48 hodin.
  •  Tento druh lze i šokově zamrazit.
  • Velikost dezertu lze upravit podle potřeby nebo velikosti pohárků úpravou dávkování jednotlivých složek.
  • Citrónový krém lze použít i jako náplň letního dortu. Recept lze na dort použít celý, včetně korpusu. Stačí jen upravit dávkování jednotlivých složek podle velikosti dortu.
  • Místo Topfilu Raspberry lze použít Topfil Cherry Extra 70%, případně i Topfil Wild Blueberry 60%.