Sušenky s naklíčeným žitem

Tato netradičně pojatá sušenka mile překvapí medovou až sladovou chutí díky naklíčenému žitu v sladovém sirupu. Měkká zrna dávají křehké sušence také zajímavou texturu.

Ingredience

Postup

Příprava těsta a pečení

Do kotle nasypeme směs Tegral Satin Natur a mouku, přidáme vejce, vodu a studený tuk Aloha D HF nakrájený na menší kousky. Pomocí háku pomalu smícháme a uhněteme těsto, nehněteme na rychlý stupeň a ani zbytečně dlouho, aby se těsto tzv. nespařilo. Ke konci hnětení přidáme naklíčené žito Sproutgrain Rye In Syrup. Hotové těsto zabalíme a necháme 20 až 30 minut vychladit a vyzrát. Poté vyválíme na výšku těsta 3 mm a nakrájíme na požadované tvary. Přeneseme na plechy pokryté pečicím papírem a mezi kousky necháme prostor, aby se těsto dobře propeklo. Upečeme sušenky do růžova. V etážové peci pečeme na 200°C cca 13 minut. 

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!

Upečené sušenky necháme vychladnout. Po vychladnutí musejí být zcela suché, tvrdé a křehké. Uchováváme je v uzavřených nádobách v suchu.


Tipy

  • Sušenky lze hluboce zamrazit.
  • V čerstvém stavu lze uchovávat zabalené po dobu nejméně dvou týdnů.