* Místo celých vajec lze použít tekutou vaječnou melanž.
Postup
Příprava těsta
Do kotle navážíme směs Tegral Satin Choco, přidáme ostatní suroviny a pomalu zamícháme plochým nástavcem. Krátce vymícháme celistvé těsto. Mícháme pomalu, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme ráfek o průměru 19 cm a do něj nadávkujeme těsto. Roztáhneme po celé ploše rovnoměrně. Pečeme při teplotě 160 - 170 stupňů cca 15 minut.
POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!
Příprava náplně
Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Deli Quark s tvarohem vymícháme do hladké hmoty a poté pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku.
Sestavení a dokončení
Ráfek vyložíme dortovou folií, vložíme do něj vychlazený a z ráfku vyříznutý korpus. Tvarohovou náplň vložíme do cukrářkého sáčku se širokou kulatou špičkou. Po celé ploše rovnoměrně nádavkujeme 300 g na korpus. Pečlivě uhladíme povrch. Takto připravený dort dáme vychladit.
Polevu Carat Decorcrem Dark opatrně zahřejeme v mikrovlnné troubě nebo na vodní lázni až je zcela tekutá. Přibližně na 40 - 50 stupňů. 120 g polevy naléváme do středu vychlazeného dortu a pomalým pootáčením a nakláněním celého dortu v ráfku rozlijeme polevu rovnoměrně po celém povrchu. Po zatuhnutí dort vyndáme z ráfku a stáhneme z boku cukrářskou fólii.
Tento dort lze šokově zamrazit. Při správném zabalení a po pomalém rozmražení v lednici (při teplotě do 8°C) lze dort podávat a jeho chuť je zcela čerstvá.
Používáme cookies, abychom vám poskytli nejlepší zkušenosti na našem webu, rozpoznali opakované návštěvy a preference a také abychom měřili a analyzovali provoz. Chcete-li se dozvědět více o cookies, včetně toho, jak je zakázat, přečtěte si naše pravidla využití cookies. Kliknutím na „Přijímám všechny cookies“ souhlasíte s použitím všech cookies.