Dort Karibské Vánoce

Ingredience

Těsto
Tegral Satin Natur 208 g
Olej rostlinný 80 g
Voda 59 g
Vejce* 93 g
Classic Coco 25 g
Kokos strouhaný 25 g
Náplň
Whippak 390 g
Purajogo 155 g
Deli Citron 55 g
Dozdobení
Kokos strouhaný 5 g

Postup

Příprava korpusu

Do kotle navážíme vodu a vejce, olej a kokosovou pastu a přidáme Tegral Satin Natur cake a strouhaný kokos. Pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch. Do ráfku o průměru 19 cm rozetřeme rovnoměrně dávku těsta. Pečeme v etážové peci na 170 stupňů cca 35°C.

POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!


Příprava náplně
Šlehačku Whippak vyšleháme do pevna. Musíme hlídat, abychom nešlehali příliš dlouho, šlehačka by byla příliš tuhá. Purajogo s Deli Citron vymícháme do hladké hmoty a poté pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku.

Sestavení a dokončení

Vychlazený korpus vyřízneme z ráfku a dvakrát prokrojíme. Ráfek vyložíme fólií a vložíme spodní část korpusu, na něj rovnoměrně rozetřeme 200 g náplně a pečlivě uhladíme. Položíme střední část korpusu a jemně přitiskneme. Opět rozetřeme 200 g náplně a pečlivě uhladíme. Přiložíme vrchní část korpusu a jemně přitlačíme. Nadávkujeme posledních 200 g náplně a poplácáváním špachtlí v krému vytvoříme nepravidelné špičky. Nakonec dozdobíme strouhaným kokosem. Z dortu opatrně sundáme ráfek a necháme dort ve fólii vychladit. Poté sloupneme folii. Je důležitá pečlivá čistá práce, aby na hotovém dortu byly vidět pravidelné vrstvy.


Tipy

  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Dort lze dozdobit bílými čokoládovými hoblinami Belcolade Shavings Blanc
  • Na dozdobení lze také použít plátky kandovaného citrónu