Smícháme Ovablanca s odpovídajícím množstvím studené vody a vyšleháme do požadované hustoty. Na pečící papír nebo silikonovou podložku nastříkáme ploché pusinky a usušíme při cca 100°C.
Zahřejte Whippak na 80°C. Přidejte čokoládu a promíchejte až do úplného rozpuštění a hladké konzistence. Dejte na 12 hod. vychladit do lednice.
Z čokolády vytvořte hoblinky.
• Jemně vyšlehejte náplň a slepte s ní dvě pusinky k sobě.
• Připravte si válcovou formu vyloženou fólií, na dno položte slepené pusinky. Do formy vstříkněte náplň a zarovnejte.
• Nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku.
• Po ztuhnutí sundejte formu a celé obalte v čokoládových hoblinkách.
TIPY A TRIKY Vytvořte také další verze tohoto oblíbeného dezertu např. se sníženým obsahem cukru.