Klasické Merveilleux na oslavu Sv. Valentýna

Ingredience

Postup

Příprava a pečení

Smícháme Ovablanca s odpovídajícím množstvím studené vody a vyšleháme do požadované hustoty. Na pečící papír nebo silikonovou podložku nastříkáme ploché pusinky a usušíme při cca 100°C.


Náplň

Zahřejte Whippak na 80°C. Přidejte čokoládu a promíchejte až do úplného rozpuštění a hladké konzistence. Dejte na 12 hod. vychladit do lednice.


Dekorace

Z čokolády vytvořte hoblinky.


Dohotovení

• Jemně vyšlehejte náplň a slepte s ní dvě pusinky k sobě.

 

• Připravte si válcovou formu vyloženou fólií, na dno položte slepené pusinky. Do formy vstříkněte náplň a zarovnejte.

 

• Nechte ztuhnout v lednici nebo mrazáku.

 

• Po ztuhnutí sundejte formu a celé obalte v čokoládových hoblinkách.

 

TIPY A TRIKY Vytvořte také další verze tohoto oblíbeného dezertu např. se sníženým obsahem cukru.