Velikonoční barevná vejce

Ingredience

Variace - fialové ovocné vejce

Variace - zelené pistáciové vejce

Postup

Příprava těsta

Formy vystříkáme odlučovacím olejem Spraylix. Do kotle navážíme vodu, vejce a olej, přidáme směs Tegral Satin a krátce pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače. Poté přepneme na střední rychlost a za cca 5 minut vymícháme celistvé těsto. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.


Pečení

Do připravených formiček dávkujeme těsto. Pečeme v etážové peci na 160°C cca 25 minut.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Dohotovení

Prochladlé tvary vyklopíme a můžeme slepovat ovocnými náplněmi Topfil a/nebo polévat cukrářskými polevami Coverlux a Coveflex.


Tipy

  • Tyto výrobky lze šokově zamrazit.
  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.