Čokoládový muffin s dvojí náplní

Tento muffin pro Vás má hned tři překvapení. Tím prvním je pravá belgická čokoláda v cukrářské směsi Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate, která mu dává luxusní čokoládovou chuť. A těmi dalšími jsou skvělé náplně, jedna vykukuje na povrch a láká svou jogurtovou vůní a ta druhá je přímo v srdci muffinu a těží ze svěžesti černého rybízu.

Ingredience

Postup

Příprava těsta

Do kotle navážíme vodu, vejce, olej a  přidáme Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate a pomalu zamícháme plochým nástavcem hnětače, přibližně 5 minut. Nemícháme rychle, abychom do těsta zbytečně nevháněli vzduch.


Pečení

Do papírových pečných košíčků, tzv. tulipů ve formách na muffiny dávkujeme 80 g těsta.

Topfil Black Currant 60% a Purajogo vložíme do cukrářských sáčků. Na Topfil použijeme hladkou kulatou trubičku, na Purajogo řezanou trubičku. Těsně pod povrch těsta vstřikujeme 15 g Topfil. Na tuto náplň na povrchu těsta stříkneme “pusinku” z Purajogo. Pečeme cca 30 minut při 180°C.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Tipy

  • Tyto výrobky lze péci také v rotační peci či v konvektomatu.
  • Hotové muffiny lze šokově zamrazit.