Kvasy a zápary

Mnoho dnešních spotřebitelů hledají tradiční produkty vyrobené z přírodních, “bezéčkových” ingrediencí. Když přijde na pečivo, klíčovými faktory při rozhodování o nákupu jsou kvalita, chuť a čerstvost.

Přední kvasy od Puratos vám dovolují vyrábět čerstvé, chutné a vysoce kvalitní pečivo snadno a rychle. Naše kvasy zvyšují produktivitu, vylepšují chuť a rozšiřují možnosti výrobků a díky tomu vyhoví spotřebitelům a usnadní práci malým pekařům i velkým výrobním podnikům.

Co je kvas a jaké je jeho použití v chlebu?

Kvas je přírodní kypřidlo, které sestává z mouky a vody a těstu dává strukturu a chuť. Mikroorganismy, které se v kvasu nachází, pak využívají škrob a minerály z mouky k fermentaci a zvyšují objem chleba, chuť pak tvoří organické molekuly.

Kvasy pocházejí ze starověkého Egypta a metody jeho výroby a recepty byly předávány z generace na generaci po tisíce let. Tento způsob kynutí chleba přetrval až do středověku a je stále populární i dnes.

Jaké jsou výhody užití kvasů?

Kvas přináší přírodní formu kynutí, které vylepšuje chuť a výživovou hodnotu pečiva. Takto naplňuje poptávku zákazníků, kteří hledaí chutné, zdravé pečivo vyrobené z přírodních ingrediencí. Kvasy také pekařům dovolují obměňovat jejich chleby a pečivo, protože každý typ kvasu přináší jiné produktové kvality.

My v Puratos věříme, že budoucnost chleba leží v jeho minulosti. Za dobu naší působnosti jsme se stali experty na fermentaci a poznali jsme pekařské kultury po celém světě. Na základě získaných vědomostí jsme pak vytvořili Sapore – řadu přírodních pekařských kvasů, které poskytují konzistentní kvalitu, usnadnění práce a výjimečné chuťové profily.

Kvasy a zápary

Produkty

O-Tentic Durum

Kvasy a zápary

Aktivní pekařská ingredience založená na originálním kvasu. Dává pečivu specifické aroma a texturu, které jsou typické pro velmi dlouhé časy zrání.

O-Tentic Mediterraneo

Kvasy a zápary

O-Tentic Mediterraneo je aktivní pekařská ingredience, která umožňuje výrobu originálního pečiva s autentickým chuťovým profilem. Vhodné pro těsta s vysokou tažností a nízkou pružností: pizza, pita a další.

Sapore Traviata

Kvasy a zápary, Sapore

Sapore Traviata je sypký neaktivní žitný kvas s ovocnou vůní inspirovaný francouzskou tradiční metodou kvašení pomocí namáčených vinných hroznů.

Sapore Baiota

Kvasy a zápary, Sapore

Fermentované pšeničné otruby

Softgrain Golden 6 CL

Kvasy a zápary, Softgrain

Směs 6 druhů zrn a semínek předmáčených v pšeničném kvasu s přírodními sladidly.

Sapore Traviata BIO

BIO, Kvasy a zápary, Sapore

Sypký neaktivní žitný kvas s ovocnou vůní v BIO kvalitě inspirovaný francouzskou tradiční metodou kvašení pomocí namáčených vinných hroznů.

Sapore Senta Tempo BIO

BIO, Kvasy a zápary, Sapore

Tekutý špaldový kvas v BIO kvalitě s mléčně kyselým a krémovým chuťovým profilem. Obsahuje 10 % soli.

Sapore Othello

Kvasy a zápary, Sapore

Sapore Othello je sypký neaktivní žitný kvas s praženou chutí inspirovaný tradičním způsobem pečení chleba v Dánsku.

Softgrain 5 Grains BIO CL

Kvasy a zápary, Softgrain, BIO

Pekařská směs 5 Bio zrn a semínek máčená v přírodním Bio žitném a špaldovém kvasu

Fermented Rye Malt BIO

BIO, Kvasy a zápary

Fermentovaný žitný slad v BIO kvalitě dodává tmavě hnědou barvu a zlepšuje chuť a aroma chleba.

Softgrain 5 Grains CL

Kvasy a zápary, Softgrain

Pekařská směs zrn a semínek máčená v přírodním žitném kvasu

Softgrain Sprouted Rye CL

Kvasy a zápary, Softgrain

Pekařská směs naklíčeného žita a žitného kvasu

Softgrain Spelt CL

Kvasy a zápary, Softgrain

Zrna špaldy máčená v přírodním žitném kvasu. Hotové k použití. Přirozeně prodlužuje čerstvost pečiva.

Intens gluten replacement CL

Kvasy a zápary, Softgrain, BIO

Naše inovativní technologie INTENS GLUTEN REPLACEMENT CL Vám umožní lepek ve vašich recepturách zčásti nebo i zcela NAHRADIT!

Sproutgrain Rye In Syrup

Kvasy a zápary

Měkká naklíčená a fermentovaná zrna žita v sladovém sirupu

Sproutgrain Rye BIO

Kvasy a zápary, Softgrain, BIO

Naklíčená a fermentovaná zrna žita, která dodají pečivu sladovou a ovocnou chuť, lákavý vzhled a delší čerstvost.

Softgrain Sprouted Oat CL

Kvasy a zápary, Softgrain

Naklíčená zrna ovsa v ovesném kvasu. Hotové k použití. Přirozeně sladká chuť a prodloužená čerstvost pečiva.

Centrum pro chuť chleba

Centrum pro chuť chleba v belgickém městě Saint Vith dává zákazníkům, vědeckým pracovníkům a zaměstnancům Puratos šanci sdílet svou vášeň pro chleba a nejlepší praxi v dosahování perfektních chutí. Je také domovem naší slavné Knihovny kvasů.

Objevte

Všechny služby