Mnoho dnešních spotřebitelů hledají tradiční produkty vyrobené z přírodních, “bezéčkových” ingrediencí. Když přijde na pečivo, klíčovými faktory při rozhodování o nákupu jsou kvalita, chuť a čerstvost.
Přední kvasy od Puratos vám dovolují vyrábět čerstvé, chutné a vysoce kvalitní pečivo snadno a rychle. Naše kvasy zvyšují produktivitu, vylepšují chuť a rozšiřují možnosti výrobků a díky tomu vyhoví spotřebitelům a usnadní práci malým pekařům i velkým výrobním podnikům.
Kvas je přírodní kypřidlo, které sestává z mouky a vody a těstu dává strukturu a chuť. Mikroorganismy, které se v kvasu nachází, pak využívají škrob a minerály z mouky k fermentaci a zvyšují objem chleba, chuť pak tvoří organické molekuly.
Kvasy pocházejí ze starověkého Egypta a metody jeho výroby a recepty byly předávány z generace na generaci po tisíce let. Tento způsob kynutí chleba přetrval až do středověku a je stále populární i dnes.
Kvas přináší přírodní formu kynutí, které vylepšuje chuť a výživovou hodnotu pečiva. Takto naplňuje poptávku zákazníků, kteří hledaí chutné, zdravé pečivo vyrobené z přírodních ingrediencí. Kvasy také pekařům dovolují obměňovat jejich chleby a pečivo, protože každý typ kvasu přináší jiné produktové kvality.
My v Puratos věříme, že budoucnost chleba leží v jeho minulosti. Za dobu naší působnosti jsme se stali experty na fermentaci a poznali jsme pekařské kultury po celém světě. Na základě získaných vědomostí jsme pak vytvořili Sapore – řadu přírodních pekařských kvasů, které poskytují konzistentní kvalitu, usnadnění práce a výjimečné chuťové profily.
Centrum pro chuť chleba v belgickém městě Saint Vith dává zákazníkům, vědeckým pracovníkům a zaměstnancům Puratos šanci sdílet svou vášeň pro chleba a nejlepší praxi v dosahování perfektních chutí. Je také domovem naší slavné Knihovny kvasů.