Způsob výroby potravin má dopad na zdraví spotřebitelů a na naši planetu. Proto je zdraví a pohoda spotřebitelů středobodem výzkumných a vývojových aktivit společnosti Puratos už od od 20. let 20. století.
Společnost Puratos se zavázala poskytovat produkty a řešení s nejlepší možnou nutriční hodnotou, aniž by byla ohrožena chuť, textura, kvalita nebo bezpečnost.
Systematicky optimalizujeme nutriční hodnoty nových i stávajících produktů. Zvyšujeme dostupnost ingrediencí uznávaných pro jejich pozitivní dopad na zdraví (např. ovoce, vláknina a celozrnné potraviny) a snižujeme přítomnost ingrediencí, jako jsou sůl, určité tuky a cukry.
Náš koncept "Zdraví a pohoda" se skládá z 10 základních stavebních bloků.
Zatímco oblast "zdraví" je vědecky podložena a výzkumem byl prokázán pozitivní účinek určitých složek potravin na naše zdraví, "pohoda" souvisí se subjektivním vnímáním spotřebitelů v oblasti toho, jaké vlastnosti potravin jsou pro lidské tělo prospěšnější.
Clear and transparent information.
Improved nutritional profiles by reducing sugar, fat and salt and increasing fiber, protein and fruit.
Enabling diverse food choices including plant-based and flexitarian options.
Bringing gut-friendly ingredients to daily nutrition.
Adressing the dietary needs of diverse groups.
Let's create a healthier future together!
Health & Well-Being has always been a priority at Puratos. Already back in the 1920s, we created Pura-Malté, a bread mix with toasted wheat germ, malt, and bran. Healthy, tasty, and easily digestible, Pura-Malté was a breakthrough in the market.
Zvyšujeme množství zrn a semínek v našich produktech. Dále podporujeme použití celozrnných variant produktů, abychom stimulovali spotřebu pekárenských výrobků s vysokým obsahem celých zrn, celozrnných složek a semínek. To pomáhá spotřebitelům po celém světě dosáhnout doporučeného denního příjmu vlákniny.
Puratos pomáhá snižovat spotřebu cukru prostřednictvím své kompletní řady cukrářských a čokoládových výrobků se sníženým obsahem cukru. Dále přepracováváme stávající recepty s cílem snížit obsah cukru minimálně o 3 %. Jakékoli odstranění, redukce a/nebo výměna cukru by neměly ohrozit ani chuť, ani texturu produktu.
Kdykoli je to možné, zvyšujeme obsah ovoce nebo obsah ovocné náplně v konečném výrobku.
Naším cílem je odstranit nebo omezit tuky, zejména ty s nízkou nutriční kvalitou, nebo je nahradit tuky výživově kvalitnějšími. Zaměřujeme se také na odstranění transmastných kyselin a jejich nahrazení zdravějšími zdroji tuků.
V rámci doporučení Světové zdravotnické organizace nabízíme řešení ke snížení množství soli v pečivu, abychom pomohli spotřebitelům dodržovat maxiální konzumaci 5 g soli denně.
Stále více spotřebitelů chce omezit ingredience vnímané jako nežádoucí, jako jsou přídatné látky, umělá barviva a aromata. Puratos nabízí čisté a čistší alternativy, které umožňují kratší, jasnější a čistší seznam složek hotových výrobků.
Abychom reagovali na rostoucí poptávku po více přírodních produktech, poskytujeme tam, kde je to možné, bio alternativu bez kompromisů v chuti, textuře a celkové funkčnosti.
Stále více lidí se vyhýbá lepku ve své stravě. Pokud je to možné, Puratos poskytuje nutričně vyvážené bezlepkové alternativy bez kompromisů v chuti a textuře.
Přispíváme k lepší planetě tím, že nabízíme rostlinné alternativy s chutí, texturou a funkčností co nejblíže tradičnímu protějšku.
O souvislosti mezi střevní rovnováhou a celkovým zdravím spotřebitelé dobře vědíi: zdravý trávicí trakt pozitivně ovlivňuje fyzické i duševní zdraví. Puratos proto vytvořil řadu produktů, které obsahují prvky podporující zdravou střevní mikroflóru (mezi nimi například specifické druhy vlákniny).