Kompletní průvodce výrobou zdravějších produktů, které se prodávají

14 bře 2023

Nutrition
Health & Well-Being

ZDRAVĚJŠÍ ZBOŽÍ, SPOKOJENĚJŠÍ ZÁKAZNÍCI, VYŠŠÍ TRŽBY

Zdravější výrobky nejsou dobré jen pro zdraví a pohodu spotřebitelů, ale také pro vaše podnikání. Náš nejnovější průzkum Taste Tomorrow ukazuje, že zdravější alternativy jsou velmi žádané spotřebiteli po celém světě. Přečtěte si, proč byste měli vyvíjet zdravější výrobky a jak vám s tím můžeme pomoci. 

PROČ JE TAK DŮLEŽITÉ VYRÁBĚT ZDRAVĚJŠÍ PRODUKTY

Zodpovědnost vůči spotřebitelům spočívá v tom, aby výrobky byly co nejvýživnější.

V první řadě máme odpovědnost za zdraví spotřebitelů. Strava je faktorem životního stylu, který nejvíce ovlivňuje zdraví lidí, což znamená, že jako výrobci potravin hrajeme významnou roli ve zdraví a pohodě lidí na celém světě.
Proto je od samého počátku zdraví a pohoda středem pozornosti výzkumných a vývojových aktivit společnosti Puratos. Naším cílem je poskytovat co nejzdravější pekařské, cukrářské a čokoládové suroviny, aniž bychom dělali kompromisy v oblasti chuti, struktury, kvality nebo bezpečnosti.

Podívejte se na naše cíle v oblasti zdravé výživy a dozvíte se více o tom, co děláme pro vytvoření co nejvýživnějších produktů.

Spotřebitelé chtějí zdravější varianty

Kromě odpovědnosti za zdraví spotřebitelů je nejpádnějším důvodem pro vývoj zdravějších alternativ to, že je zákazníci vyhledávají. Náš průběžný spotřebitelský průzkum Taste Tomorrow ukazuje, že více než 58% spotřebitelů  hledá potraviny, které podporují jejich celkové (holistické) zdraví. To je docela ohromující statistika!

Náš průzkum také ukázal, že 60 % spotřebitelů při hledání zdravějších alternativ raději nedělá kompromisy v chuti. Nezní to jako snadná věc? V tom případě přicházejí ke slovu naše staleté zkušenosti. Můžeme vám pomoci uspokojit tuto poptávku spotřebitelů a vytvořit výrobky, které podporují jejich celkové zdraví.

Přečtěte si našich pět nejlepších doporučení pro výrobu těchto typů produktů a níže se dozvíte, které produkty naše je podporují.

5 ZPŮSOBŮ, JAK VYRÁBĚT ZDRAVĚJŠÍ PRODUKTY

1. Odstranění nebo redukce tuku

Neexistují žádné dobré a špatné živiny, nicméně některé druhy živin lidé, kteří se stravují podle západního typu diety, mají tendenci konzumovat nadměrně. Tuky jsou jednou z nich. Konzumace nadměrného množství tuků, zejména nasycených, vede k nadměrné konzumaci kalorií, přibývání na váze a vystavuje lidi několika zdravotním problémům a přibývání na váze. Vysoké množství nasycených tuků může vést k hromadění cholesterolu a zvýšení rizika kardiovaskulárních onemocnění. Snížení množství tuku tam, kde je to možné, je velkým přínosem pro zdraví spotřebitelů. Máme několik výrobků, které vám pomohou snížit množství tuku v pečivu.

Obsah tuku v měkkém a sladkém pečivu, jako jsou buchty, briošky a mléčné rohlíky, lze snížit až o 75 % pomocí naší pekařské směsi Intens Puraslim.

Pro cukráře a výrobce dortů máme Passionata, šlehanou polevu na plnění a zdobení dortů, která má nižší obsah tuku než tradiční šlehaná poleva.

Máte zájem o naše výrobky se sníženým obsahem tuku? Kontaktujte nás ještě dnes.

2. Snížení obsahu cukru

Druhou živinou, kterou mnozí lidé na celém světě přeceňují, je cukr. Víme, že cukr ve vysokém množství škodí našemu celkovému zdraví, ale jako základní složce při pečení se mu těžko vyhneme. Vyrobit čokoládové, cukrářské kakaové a ořechové náplně, šlehačkové polevy na zdobení, ovocné náplně, složené čokoládové polevy a pudinkové krémy s nízkým obsahem cukru byl v minulosti velký problém - ale už ne! Rozluštili jsme kód, jak vyrobit výrobky se sníženým obsahem cukru či úplně bez něj, a přesto plné chuti a kráse!

Například naše řada čokolád bez cukru má vynikající nutriční hodnotu a snižuje celkový příjem kalorií o 10 až 15 %; k dispozici je hořká, mléčná a bílá čokoláda.

 

Náš bestseller Belcolade Selection Noir s 55 % kakaa je k dispozici také ve verzi se sníženým obsahem cukru, která obsahuje o 30 % cukru méně než původní verze. Není třeba upravovat postup ani recepturu, je také neuvěřitelně jednoduchá na použití.

 

Naše krémová směs Cremyvit Sugar-Reduced, která obsahuje o 30 % méně cukru než průměrná krémová směs, může pomoci snížit obsah cukru ve Vašem pečivu. Tato směs je ideální do koláčů, dánského pečiva a dortů a jako náplň do éclairs či viennoiserie nebo do řezů, jako jsou cremeschnitte.

3. Použití kvásku nabízí lepší chuť a zdravotní výhody

Obliba kvásku stále roste a stále více nových výrobků ho proto využívá i mimo chleba. Od muffinů přes pizzu až třeba po tortilly - je dobré využít tohoto silného spotřebitelského trendu!

Náš průzkum Taste Tomorrow ukázal, že hlavním důvodem oblíbenosti kvásku je jeho vynikající chuť. Možná méně známou výhodou ale je, že kvásek může být i zdravější alternativou! Nový výzkum ukazuje, že kváskový chléb je snadněji stravitelný. Navíc vitamíny a minerály obsažené v kváskovém chlebu se v těle lépe vstřebávají a tělo je také dokáže efektivněji využít.

Naše cesta za kváskem

O kváskovém těstě víme opravdu hodně díky více než 25 letům zkušeností s přírodním kvašením a pekařskými kulturami z celého světa. V roce 2013 jsme dokonce otevřeli jedinou Knihovnu kvasů na světě, ve které se nachází nejrozsáhlejší sbírka kvásků na světě.

V této kváskové knihovně zkoumáme a uchováváme dědictví a diverzitu chleba a významně podporujeme návrat tradice pečení s kváskem s naší vlastní řadou kváskových surovin O-tentic a Sapore.

4. Jděte na střeva šetrně

Stále více se uznává význam správné péče o střeva pro celkové zdraví. Náš výzkum Taste Tomorrow ukazuje, že tato souvislost mezi zdravím střev a celkovým zdravím je v mysli spotřebitelů dobře zakořeněná. Zjistili jsme, že 72 % světových spotřebitelů se zajímá o potraviny, které zlepšují stav jejich střev, zatímco 78 % souhlasí s tím, že zlepšení zdraví střev má pozitivní vliv na jejich imunitní systém.

Všechny výrobky z naší řady Happy Gut obsahují látky podporující zdraví střev, například specifické druhy vlákniny, což vám pomůže získat si spotřebitele, kteří dbají na zdraví, díky silnějším tvrzením o zdraví střev u vašich výrobků.

Puravita Fibre+ je kompletní směs, která vám umožní péct zdravý chléb s vysokým obsahem vlákniny. Puravita Fibre+ obsahuje přírodní prebiotickou vlákninu, která přispívá k normálnímu fungování střev. Pouhé dva plátky tohoto lahodného chleba poskytují čtvrtinu doporučené denní dávky této prebiotické vlákniny!

Náš sušený kvásek z pšeničných otrub, Sapore Baiota, pomáhá pekařům získat kváskové pečivo skvělé chuti s bonusem v podobě použitelného zdravotního tvrzení o zdraví střev (v závislosti na regionální legislativě) díky obsahu vlákniny.

Zatímco základem běžných kvasů je mouka, základem Sapore Baiota jsou pšeničné otruby, díky nimž má vysoký obsah vlákniny. Při dávkování mezi 5-10 % umožňuje Sapore Baiota výrobu chleba s 6 g vlákniny na 100 g konečného výrobku.

5. Využijte co nejvíce "silných ingrediencí"

Složky jako celozrnné pečivo, vláknina, ovoce, zrna a semena zlepšují v očích spotřebitelů nutriční profil chleba, pečiva a čokolády. Začlenění těchto "silných ingrediencí" (tzv. power ingredients) je skvělým způsobem, jak vyrobit chléb, pečivo a čokoládu, které jsou zdravější a chutnější.

Naše průzkumy Taste Tomorrow ukázaly, že 73 % spotřebitelů považuje celozrnné výrobky za zdravý a chutný doplněk. Softgrain a Sproutgrain umožňují kombinovat zdravotní přínosy celozrnných obilovin se svěžestí a chutí kvásku. Zrna a semínka poslouží také jako skvělý doplněk Vašich čokoládových výrobků.

64 % spotřebitelů považuje potraviny s ovocnou náplní za zdravé. Topfil, naše ovocné náplně připravené k použití, obsahují až 90 % ovoce a neobsahují žádná umělá aromata ani barviva. Její použití ve výrobcích, jako jsou cukrářské výrobky a laminované pečivo, je skvělým způsobem, jak nabídnout výrobky, které spotřebitelé budou považovat za zdravější alternativu.

CHCETE SE DOZVĚDĚT VÍCE O NAŠEM ZÁVAZKU VYTVÁŘET ZDRAVĚJŠÍ PRODUKTY?

Seznamte se s našimi prioritami, které tvoří náš závazek ke zlepšení zdraví naší populace a s našimi dlouhodobými cíli a výsledky za posledních několik let.

Zajímá vás čistá značka, bio, bezlepkové, rostlinné nebo jiné ingredience spojené se zdravím a pohodou?