Lepší nutriční skóre: Jak vám výrobky Puratos mohou pomoci vytvořit zdravější výrobky z briošek

12 dub 2023

Stále více spotřebitelů na celém světě upřednostňuje zdravý životní styl. Naše nejnovější studie Taste Tomorrow ukazuje, že poptávka po zdravějších potravinách roste. Více než polovinaspotřebitelů (58%) hledá potraviny, které podporují jejich celkové zdraví. Klíčovým faktorem však zůstává chuť, přičemž 60 % lidí není ochotno dělat kompromisy na úkor chuti ve prospěch zdraví.

LZE BRIOŠKY PŘIPRAVIT I ZDRAVĚJI?

Tradičně se briošky vyrábějí z másla a vajec, což má za následek bohatou, mírně sladkou a požitkářskou chuť, která ale není obvykle spojována se zdravými potravinami. Díky inovativním řešením společnosti Puratos je však nyní možné vytvářet briošky, které získávají nutriční skóre A, aniž by tím utrpěla jejich chuť nebo požitek. Díky našim řešením můžete svým zákazníkům nabídnout to nejlepší z obou světů - chutné a zdravé varianty briošek, které uspokojí jejich rozvíjející se potřeby a preference.

Jak připravit zdravější briošku?

  • Snižte množství tuku: Puraslim je řada směsí a zlepšovačů, které snižují obsah (nasycených) tuků a kalorií bez kompromisů v chuti. Použitím přípravku Puraslim v receptuře na briošky můžete vytvořit výrobky, které zůstanou déle čerstvé a jsou výživnější. Kromě toho, že Puraslim nabízí zdravější variantu pro spotřebitele, vám může také pomoci s výrobními náklady a zvýšit efektivitu. Navíc Puraslim splňuje požadavky na clean label značení, takže můžete svým zákazníkům nabídnout přirozenější výrobek. 
  • Použijte kvásek: Z našeho výzkumu Taste Tomorrow vyplývá, že hlavním důvodem oblíbenosti kvásku je jeho vynikající vliv na chuť. Nové výzkumy však také naznačují, že kvásek může mít i zdravotní výhody. Kváskový chléb je lépe stravitelný. Vitamíny a minerály obsažené v kváskovém chlebu se navíc v těle lépe vstřebávají a tělo je také dokáže lépe využít. Použitím kvásku v receptu na briošku můžete nabídnout zdravější alternativu, která není na úkor chuti. 
  • Přidejte zrna a semena: Zrna a semínka jsou skvělým doplňkem každého receptu na briošku. Průzkum Taste Tomorrow ukazuje, že 73% spotřebitelů dnes považuje celozrnné obiloviny za zdravý a chutný doplněk každodenního jídelníčku. Sproutgrain je výrobek připravený k přímému použití, který kombinuje naklíčená a fermentovaná celá zrna a semena. Jedná se o jedinečnou složku, která je spojencem zdraví i chuti.

INSPIRUJTE SE NOVÝMI RECEPTY

V prosinci 2022 zveřejnila společnost Taste Tomorrow seznam 8 nejpopulárnějších a nejmódnějších receptů a jídel na TikToku a hádejte co? Humrová rolka byla jedním z nich!

Tento klasický americký pokrm se obvykle připravuje z humřího masa a majonézy, podává se v grilované brioškové housce, což z něj dělá delikátní pochoutku. S pomocí ingrediencí Puratos, jako jsou Puraslim, Sapore Madre, Sapore Carmen 50, Intens Puraslim Clean Label, Sproutgrain Rye in Syrup a Mimetic Incorporate, je však možné vytvořit zdravější a rostlinnou verzi briošky, přičemž její lahodná chuť zůstane zachována. Použitím hub Eringy jako náhrady humřího masa, palmových srdcí, které napodobují strukturu humřích klepet, a mořských řas, které zvýrazňují jódovou chuť, je tento pokrm chutný a výživný zároveň. Díky těmto jednoduchým záměnám je dokonce možné dosáhnout pro briošky nutričního skóre A.

Objevte recepty na dokonalé spojení chuti a struktury briošky s náplněmi zde