Citrónový košíček

Hotové čokoládové košíčky jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí vytvářet pralinky, ale nemohou temperovat čokoládu.

Ingredience

Tipy:

  • Hotové košíčky uchováváme zabalené v plastových krabičkách při teplotě 16 - 20 °C. Trvanlivost je přibližně týden až dva, podle zvoleného zdobení.
  • Kombinací náplní z řady Cryst-O-Fil s pastami Classic získáme mnoho druhů velmi chutných dezertních pralinek. 

Postup

  1. Cryst-O-Fil Blanc opatrně rozpustíme  společně s rostlinnou šlehačkou Festipak a 20 g ochucující pasty Classic Lemon. Procento pasty Classic můžeme upravovat podle chuti v rozmezí 3 až 10 %.
  2. Snadno vymícháme hladký tekutý krém, zbytečně nepřehříváme.
  3. Při teplotě cca 26 stupňů naléváme do košíčků.
  4. Necháme lehce zchladnout a dozdobíme podle přání. Výborně se hodí ovocný prach nebo mrazem sušené okvětní plátky. Povrch pralinky můžeme také přelít slabou vrstvou pasty Classic, čímž bude chuť citrónu ještě intenzivnější.
  5. Necháme zcela vychladnout a můžeme podávat.