Mandarinková sklenice

Vrstvený dezert do skla se sladkými mandarinkami, nadýchaným piškotem máčeným v pomerančovém sirupu a šlehačkou.

Ingredience

Postup

Piškot
  1. Do kotle navážíme vodu a vejce, přidáme směs Tegral Biscuit. Plochým nástavcem šlehače šleháme na nejvyšší rychlost cca 10 minut. Těsto je bílé nadýchané, šleháním hodně zvětší objem.
  2. SIlikonové formy tvaru polokoulí naplníme, položíme na ně pečící papír a zatěžkáme plechem. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 15 minut, podle velikosti forem.
    POZOR! Nutno vyzkoušet teplotu a čas pečení v každé peci!
  3. Upečené piškoty vyjmeme z forem a necháme přes noc proschnout.

Sestavení
  1. Na dno sklenice dáme ovocnou náplň Topfil Mandarin.
  2.  Všechny ingredience na sirup přivedeme k varu. Do sirupu máčíme piškotové polokoule a posadíme je na ovocnou vrstvu.
  3. Zakončíme kopečkem šlehačky, do kterého zapíchneme pipetu s pomerančovým sirupem.
  4. Můžeme odekorovat mandarinkovou kůrou.