Bagety: Nadčasová pekařská klasika

Nadčasová klasika

Bageta je klasické francouzské pečivo známé svým dlouhým, tenkým tvarem, křupavou kůrkou a měkkým, nadýchaným vnitřkem. Stala se symbolem francouzské kulinářské tradice. Těsto prochází dlouhým procesem fermentace, což přispívá k jeho jedinečné chuti a struktuře.

Bagety se často používají na sendviče, k sýrům a vínu, nebo si je lidé jednoduše vychutnávají samotné. Pro svou univerzálnost a výbornou chuť si získaly oblibu po celém světě.

Nejoblíbenější varianty

🥖 Francouzská bageta: Klasický francouzský chléb s křupavou kůrkou a měkkým vnitřkem, často se podává s máslem nebo sýrem.

🥐 Ficelle: Tenká a delší verze klasické bagety, známá svou křupavou kůrkou a lehkým, nadýchaným vnitřkem.

🍞Vietnamská bageta: Lehká a vzdušná varianta bagety, často používaná ve vietnamských sendvičích zvaných Bánh Mì.

🥨 Bageta viennoise: Sladší a měkčí bageta, obohacená máslem a někdy i mlékem, připomínající briošku.

🌾 Kvasová bageta: Vyrobená z kvasu, má nakyslou chuť a žvýkavou strukturu.

🧄 Česneková bageta: Ochucená česnekem a máslem, často se podává jako příloha k jídlu nebo jako svačina.

🍕 Italská bageta: Varianta s hutnější střídkou a výraznější chutí, někdy obsahuje olivový olej nebo bylinky.

🫓Briošová bageta: Sladká a měkká bageta s bohatou, máslovou chutí, podobná briošce.

Spojte tradici a inovaci v každé bagetě

Vyvíjíme produkty, které podporují zdravější životní styl a pohodu a zároveň se zavazujeme k udržitelnosti. Díky našim inovativním řešením můžete pozitivně ovlivnit zdraví spotřebitelů i planetu.

Příběh bagety

Bageta, dlouhý a tenký bochník chleba, vznikla ve Francii na počátku 20. století. Tento ikonický francouzský chléb byl v roce 2022 oficiálně uznán jako nehmotné kulturní dědictví UNESCO. Bagety jsou oslavovány pro svou křupavou kůrku a měkký vnitřek, díky čemuž jsou milovanou součástí francouzské kuchyně.

Jak se bageta liší od běžného pečiva?

 

Bageta se od běžného pečiva liší svými jedinečnými vlastnostmi. Je dlouhá a štíhlá, s křupavou zlatohnědou kůrkou díky pečení při vysoké teplotě a nadýchaným vnitřkem s velkými nepravidelnými otvory, které vznikají díky vysoké hydrataci těsta a dlouhé fermentaci. 

Ingredience pro každou bagetu
S500 Acti Plus
Zlepšující přípravek pro vysokou toleranci výrobního procesu
S500 BIO
Víceúčelový zlepšující přípravek vhodný pro přípravu BIO pečiva
O-Tentic Durum
Aktivní pekařská ingredience založená na originálním kvasu. Dává pečivu specifické aroma a texturu, které jsou typické pro velmi dlouhé časy zrání.
Sapore Othello
Sapore Othello je sypký neaktivní žitný kvas s praženou chutí inspirovaný tradičním způsobem pečení chleba v Dánsku.
Softgrain Sprouted Rye CL
Pekařská směs naklíčeného žita a žitného kvasu
Sproutgrain Rye In Syrup
Měkká naklíčená a fermentovaná zrna žita v sladovém sirupu
Naše recepty na bagety
Bageta L'Ancienne
O-tentic - objevte chléb s charakterem
Bageta se špaldou
Bageta s měkkými zrny špaldy
Bageta se sýrem Gruyere
O-tentic - objevte chléb s charakterem
BIO tmavá bageta se slunečnicí
Bageta se slunečnicovými semínky a fermentovaným žitným sladem v BIO kvlalitě
BIO bageta se semínky
BIO bageta s 5 druhy Bio zrn a semínek máčených v Bio žitném a špaldovém kvasu

Potřebujete poradit?

V Puratos jsme hrdí na to, že máme odborné znalosti a řešení pro podporu všech typů výroby – od řemeslných pekáren po velké průmyslové provozy