Ořechy jsou přírodní dobroty a k vaření jsou používány již po staletí.
Ořechy jsou plné dobrodiní přírody a po staletí jsou ve vaření široce používány.
Již v 17. století byly pralinkové náplně, ořechové pasty a gianduja (směs ořechů a čokolády) inspirací pro kuchaře. Dnes jsou ořechové příchutě nadále velmi vyhledávané po celém světě. Jejich jedinečná chuť je jistě primárním důvodem, ale fakt, že se dobře mísí a poskytují různé strukturované směsi je také důležitým faktorem. S originálním francouzským dědictvím a zkušeností s dodáváním kvalitních ingrediencí je Puratos předním dodavatelem ořechů a ořechových produktů s přidanou hodnotou. Více než 65 let typického francouzského "savoir faire" a neustálé inovace udržují toto francouzské dědictví živé.
Náplně do pralinek a ořechové pasty lze neomezeně použít při výrobě čokolády, ale také v cukrářské a sladké pekařské výrobě. Od krémových a jemých až po texturované až křupavé, podle toho, jaký druh náplně použijete získáte velmi odlišné produkty. Nejen coby náplň, ale také jako dochucovadlo, vždy dodá dotek dokonalosti všem výrobkům. Puratos využívá nejmodernější techniky a nejlepších ingrediencí k výrobě sortimentu, který je vhodnější pro specifické potřeby místního i mezinárodního trhu.
Mandle, pistácie a lískové ořechy jsou plné příznivých živin pro dobré zdraví. Protože jsou vyrobeny z alespoň 50 % ořechů, naše pralinkové náplně a pasty z ořechů tato pozitiva obsahují. Náhradou části tuku používaného ve vašem receptu pralinkovou pastou přispíváte k lepšímu zdraví zvýšením zdravých tuků a dalšími užitečnými živinami, které se přirozeně v oříšcích vyskytují.
V našich Centrech pro čokoládu zkoumají experti Puratos nejnovější trendy v produkci čokolády a zároveň vyvíjejí nové koncepty, produkty, procesy a technologie.