Vánoční závin

Vánoční závin přináší teplo do chladných zimních dnů. Ovocné náplně Topfil a Topfil Finest jsou těmi pravými náplněmi, kterými docílíte dokonalé chuti v každém kousku. Navíc v kombinaci s našimi sypkými makovými a ořechovými náplněmi získáte naprosto luxusní varianty náplní, kterým nikdo neodolá.

Ingredience

Postup

  1. Těsto vymícháme do polotuhé konzistence a necháme odležet zakryté cca 10-15 min.
  2. Následně strojně zpracujeme na rozvalovači na hodnotu 2 mm.
  3. Připravíme si náplně smícháním jednotlivých ingrediencí. Jablečnou náplň použijeme přímo z balení.
  4. Vyřízneme tvar obdélníku 35x60 cm cca a rozetřeme náplň.
  5. Zabalíme jako závin a odsadíme na plech - konce závinu nezamačkávat, aby závin při pečení nepraskl v bocích.
  6. Po odsazení pomašlujeme žloutkem a necháme v prostorech pekárny zaschnout. Nedává se do kynárny.
  7. Před vložením do pece opět pomašlujeme a necháme lehce zaschnout.

Krok za krokem

Náš tip:

Vyzkoušejte také další variantu vlašskoořechové náplně Walnussfülle Fix & Fertig.