Vánoční věnec

Ingredience

Postup

  1. Všechny suroviny se míchají dohromady (rozinky dáváme až na konci míchání). 
  2. o vymíchání necháme těsto 20 min. odležet. 
  3. Navažujeme 3x100g, vytvoříme si prameny ze kterých umotáme dlouhou housku, kterou stočíme do věnce a dáme kynout. 
  4. Po nakynutí mašlujeme Sunset Glaze a posypeme mandlemi. Pečeme viz parametry.

Krok za krokem

Mísení 5 min. pomalu, 8 min. rychle
Teplota těsta 26 - 28°C
Odpočinek těsta 20 min. při pokojové teplotě
Dělení 3x100 g
Kynutí 60 - 70 min. při 34°C a 70% relativní vlhkosti
Dekorace Smíchejte Sunset Glaze s vodou
a pomašlujte povrch vánočky, posypte mandlemi.
Teplota pece 190°C
Pečení 16 - 18 min.