Jsme velmi hrdí na to, že zachováváme dědictví pečení chleba a výroby čokolády.

Ve společnosti Puratos chápeme sílu inovací. Věříme také v zachování tradičních způsobů výroby chleba a čokolády. Spojením této inovace s tradicí vám můžeme nabídnout to nejlepší.

Naše vášeň pro přírodu, autenticitu a rozmanitost vedla k vytvoření naší Knihovny kvasů. Je dokonalým svědectvím o tradicích výroby chleba a pomáhá zachovat starověké umění přirozené fermentace. Se stejnou vášní se snažíme zachovat dědictví belgické čokolády.

Chléb

 
Studium historie chleba a jeho mnohostranného použití po celém světě nám poskytlo znalosti, které potřebujeme, abychom vám, spotřebitelům, mohli nabídnout to nejlepší z tohoto produktu. Historie kvasu je však tak bohatá, že jsme si ji nechtěli nechat celou pro sebe! Proto jsme se rozhodli vytvořit „Maison du Levain“ (Centrum pro chuť chleba), kde mohou návštěvníci pro sebe objevovat minulost, přítomnost a budoucnost kvasu.

Čokoláda

 
Nesrovnatelná chuť, belgická čokoláda má v našich srdcích zvláštní místo, protože Puratos byl skutečně založen v Belgii. Proto chceme pokračovat v tradici, která proslavila belgickou čokoládu po celém světě. Belcolade vyrábí čokoládu v Belgii již 30 let, používá pouze ty nejkvalitnější suroviny a belgický způsob výroby čokolády. Belcolade nepoužívá žádný jiný tuk než kakaový a pouze přírodní vanilku. Výsledkem je, že čokoláda Belcolade má zvláštní, výraznou chuť, která obstojí opravdu dobře ve spotřebitelských chuťových testech. V roce 2008 Belcolade získala 60 hektarů půdy v Chunca (dříve Tikul) na Yucatánu v Mexiku, kde jsme vysadili criollo – jednu z nejstarších, nejvzácnějších a nejkvalitnějších odrůd kakaa, jaké kdy existovaly. V Mexiku existuje pět starých odrůd kakaa, které chceme uchovat pomocí podobného modelu, jaký jsme použili pro naši Knihovnu kvasů. A tak jsme postavili tradiční mayské chatrče, které slouží k umístění sbírky těchto původních odrůd. Naším cílem je také vysázet více než 300 000 stromů (66 000 již bylo vysazeno), abychom vytvořili přírodní rezervaci a dále přispěli k ochraně místního životního prostředí a biologické rozmanitosti a také k ochraně cenné historie kakaa. Puratos spolupracuje s muzei Choco-Story, aby se podělil o příběh kakaa a vysvětlil, jak se boby mění na čokoládu. Toto je další skvělý způsob propagace naší prvotřídní belgické čokolády. Otevřeno je již deset muzeí v Bruggách, Bruselu, Paříži, Colmaru, Praze, Průhonicích, Uxmalu, Valladolidu, Playa del Carmen a Bejrútu.

Lepší život

Pro Puratos budou naši lidé vždy na prvním místě. Vyvažujeme inovace s tradicemi, abychom zajistili nejvyšší kvalitu, která nikdy nekompromituje naše hodnoty a jdeme dále, abychom se podělili o náš úspěch s těmi, kdo se k nám připojili na naší cestě.

Čtěte více

Komunity

Pracujeme v souladu s komunitami, kterých jsme součástí: naším cílem je zajistit bezpečný a stabilní příjem pro farmáře po celém světě a investovat v našich pekařských školách do vzdělávacích příležitostí, které mění život.

Čtěte více