Zdravější, šťastnější

22 čvn 2020

Výživa
Závazky
Family having food at front or back yard

Spotřebitelé přikládají stále větší význam kvalitě jídla. Je proto přirozené, že jim chceme pomoci dosáhnout vyvážené stravy (zaměřujeme se na zdraví) a odpovídat na jejich potřeby zdravého životního stylu (vytváříme pohodu). Zatímco v tématech souvisejících se zdravím je vědecky podloženo, co je pro Vaše zdraví lepší, pocit pohody je založen na subjektivním vnímání toho, jaké vlastnosti potravin jsou pro lidské tělo prospěšnější.

Pro podporu této vize jsme se v Puratos zavázali poskytovat produkty a řešení s nejlepší možnou výživovou hodnotou bez ohrožení chuti, kvality nebo bezpečnosti. To znamená, že chceme systematicky optimalizovat výživové hodnoty všech našich produktových řad. Stanovili jsme proto několik nutričních kritérií, která je třeba dodržovat při formulaci nových nebo renovaci stávajících produktů. Tyto nutriční zásady jsou výsledkem intenzivní spolupráce s našimi odborníky na výzkum a vývoj. Zásady jsme shrnuli pod jednotný koncept “Zdraví a pohoda”. Podívejte se, jak mohou pomoci také Vaší pekárně přilákat a udržet spokojenější, zdravější a šťastnější zákazníky.

Zdraví (vědecky podloženo)

Ačkoli všechny druhy chleba mohou být součástí zdravé a vyvážené stravy, nejzdravější druhy chleba jsou celozrnné a s obsahem celých zrn a semínek.

Je to proto, že obsahují všechny výživové prvky z celého zrna. Každý typ zrna má jiné nutriční vlastnosti. Například starověká zrna, jako je quinoa nebo amarant, obsahují více bílkovin, zatímco tradiční zrna žita a pšenice obsahují více vlákniny. Přidání semínek dává chlebu další výhody. Jsou plné vitamínů, minerálů, obsahují dobré tuky (jako je omega 3) a jsou bohaté na vlákninu.

Řada naklíčených a v přírodním kvasu máčených celých zrn a semínek SOFTGRAIN Vám pomůže nabít pečivo všemi potřebnými živinami.

Vyhledávejte náplně se zvýšeným obsahem ovoce. Ovoce obsahuje spoustu vitamínů a pektin, které jsou zdraví prospěšné. Zatímco například vitamín C je skvělým antioxidantem a pomáhá bojovat proti stresu, pektin dokáže snižovat hladinu cholesterolu, podporuje stabilní hodnotu krevního cukru nebo může také pomoci chránit před rakovinou tlustého střeva. Zajímejte se také o obsah umělých barviv a aromat v ovocných náplních, které jejich autenticitu degradují.

Termostabilní ovocné náplně TOPFIL přinášejí potěšení z naprosto přírodní chuti, kterou tvoří až z 95 % čistě ovoce. Jsou připraveny k použití za studena, lze je péct a také mrazit.

Lidská střevní mikroflóra je společenství komenzálních, symbiotických a patogenních mikroorganismů. Složení střevní mikroflóry je stejně jedinečné jako otisk prstu. Ve zdravém střevě mají “špatné” bakterie minimální šanci na rozvoj a ty “dobré” naopak vzkvétají. Chleby vyrobené za pomocí přírodního kvasu jsou obzvláště prospěšné zažívacímu ústrojí. Enzymy a mikroorganismy obsažené v kvasech zajišťují lepší stravitelnost pečiva, čímž podporují správnou funkci střev.

Přírodní kvasy SAPORE a sušený pšeničný kvas O-TENTIC jsou ideálním prostředkem na cestě k pečivu, které je velmi chutné a také skvělé pro zachování střevní rovnováhy.

Pohoda (subjektivní vnímání spotřebitele)

 

Složení potravin, které obsahuje co nejméně přidaných látek a co nejvíce přírodních ingrediencí je vyhledáváno stále více. Volte tam, kde je to jen možné, strategii čistšího složení a jasnější etikety.

U jemného pečiva Vám například pomohou zlepšující přípravky s unikátní enzymatickou technologií SOFT’R. Díky nim získají Vaše výrobky vlastnosti jako je delší čerstvost a měkkost naprosto přírodní cestou.

 

Co nejvíce využívejte alternativy na rostlinné bázi, které jsou svou chutí, texturou a funkčností co nejblíže tradičním ingrediencím. Přispějete tak ke snižování negativního dopadu potravinářského průmyslu na životní podmínky hospodářských zvířat. 

Hotový tekutý lesk SUNSET GLAZE je na rostlinné bázi a zcela bez vajec. Vašim výrobkům dodá nejen úžasný vzhled, ale také Vás posune o krok blíže k těm, kteří volí etické stravování.

 

Vybírejte kdykoli je to možné bio variantu surovin, které poskytnou kvalitu bez kompromisu v chuti a textuře. Produkty ekologického zemědělství jsou šetrné k životnímu prostředí a lidskému organismu.

Objevte pravou belgickou čokoládu BELCOLADE*, která díky programu Cacao-Trace bojuje s monokulturami, za lepší životní podmínky pěstitelů kakaa a za udržitelnost čokolády pro budoucí generace.

*v bio kvalitě vybrané druhy 

Chcete se dozvědět více o konceptu Zdraví a pohoda? Podívejte se sem.