Košíček Alžír

Hotové čokoládové košíčky jsou skvělým řešením pro všechny, kteří chtějí vytvářet pralinky, ale nemohou temperovat čokoládu.

Variace na již klasickou alžírskou kávu spojuje příjemné aroma moka a sladkou chuť vaječného likéru.

Ingredience

Tipy:

  • Hotové košíčky uchováváme zabalené v plastových krabičkách při teplotě 16 - 20 °C. Trvanlivost je přibližně týden až dva, podle zvoleného zdobení.
  • Kombinací náplní z řady Cryst-O-Fil s pastami Classic získáme mnoho druhů velmi chutných dezertních pralinek. 

Postup

  1. Festipak ohřejeme na cca 85 °C (těsně před var).
  2. Čokoládu s pastou Classic dáme do misky a  přelijeme horkým Festipakem. Pomalu rozmícháme do hladké hmoty a nakonec vmícháme vaječný likér.
  3. Plníme do košíčků.
  4. Dozdobíme podle fantazie.