Sladká tečka snadno, rychle a variabilně

28 dub 2022

Produkty
Recepty
Čokoláda

Naše nedávná spotřebitelská data ukazují, že 60 % spotřebitelů, kteří chtějí jíst zdravěji, nedělá kompromisy v chuti a raději volí menší porce.

Ideální malá sladká tečka? Pralinka!

Pralinky jsou vskutku jednou z oblíbených sladkostí. Je to pro jejich velikost, ale také nekonečné množství příchutí, které se v nich skrývá.

Tradiční pralinka je samosebou výsadou čoklatiérů - pralinkářů a vyžaduje velkou míru dovedností v oblasti temperace čokolády a ne každý má možnosti výroby těchto klasických čokoládových maličkostí.

To ovšem neznamená, že je nemůžete taky vyrábět.

Rychlé pralinky bez temperace

Máme řešení pro každého, kdo se chce pustit na cestu kreativity a zavést čokoládové pralinky do své nabídky. Je velmi jednoduché a říkáme mu čokoládový košíček.

Kulaté košíčky Belcolade Cups Dark jsou:

  • hotové k použití - můžete je hned plnit
  • z pravé belgické hořké čokolády s obsahem kakaa 47 % 
  • velmi variabilní - umožňují velkou kreativitu

Nejen pralinky

Náplně pralinek mohou být klasické čokoládové, oříškové nebo s příchutí ovoce. Nenechte se však omezovat tradičními kombinacemi, které se k pralinkám pojí. S nadcházející sezónou grilování a letních oslav zjistíte, jak velkou kreativní sílu čokoládové košíčky mají.

Koktejly

K letní párty patří osvěžení ve formě koktejlů. Vedle drinků mohou mít osvěžující náplň také pralinky. A naše košíčky jsou naprosto ideálním prostředkem, jak takový pralinkový koktejl namíchat.

Nechte se přenést na pláž Karibiku jemnou náplní s příchutí kokosu a ananasu pralinkového košíčku Piňa colada nebo variací na jahodové Daiquiri.

Doplněk grilování

Čokoláda a maso nejsou tak nezvyklou kombinací, jak by se zdálo. Národy Latinské Ameriky například čokoládu běžně používají jako koření a to i do masových pokrmů. Párování převážně hořké čokolády se zvěřinou nebo tmavými masy dnes ovšem najdeme v kuchyních napříč zeměkoulí. 

V našem prostředí mohou Belcolade Cups Dark sloužit jako jedlé minikelímky pro různé chutney, sladké a pikantní omáčky a podobné dipy.

Něco ostřejšího na konec

Pokud přece jen chcete zakončení pralinkou ať už jako sladkou tečku za vydatným obědem či po grilování, pak se nechte inspirovat našimi košíčky právě pro tuto příležitost - vyzkoušejte Ostrou malinu, proslulý Alžír nebo trendy Slaný karamel.