Inovace inspirované přírodou

Blog
Výzkum a vývoj
Pro pekaře
Zlepšující přípravky

31 kvě 2020

Posláním společnosti Puratos je pomáhat našim zákazníkům, aby byli v jejich podnikání ještě úspěšnější. Dodáváme jim kvasy, které dávají chlebu autentickou chuť a příběh, a pekařské zlepšující přípravky, které optimalizují funkce chleba, jako je textura, tolerance a čerstvost.

Věříme, že příroda nás může inspirovat k vývoji lepších ingrediencí a lepších potravin.

Co chtějí dnešní pekaři a spotřebitelé? 

Pevně věříme, že je důležité naslouchat pekařům i spotřebitelům, abychom pro ně vyvinuli ty nejlepší produkty.

Dnešní spotřebitelé vyžadují kvalitní chléb, který má skvělou texturu, vzhled a svěžest.
Analýza nejnovějších trendů ukazuje, že transparentnost v oblasti potravin je pro spotřebitele ještě důležitější. To znamená, že stále častěji požadují přirozenější jídlo s čistým složením.
Na druhé straně stojí pekaři, kteří chtějí kvalitu v kombinaci se snadnou přípravou a optimalizovanými nákladovými procesy.

Naše cesta k enzymům

V Puratosu víme, že enzymy jsou klíčem ke všemu, co pekaři hledají, včetně trendu "Clean label" (čistá etiketa bez éček).
Enzymy vznikají fermentací, jejich původ je proto čistě přírodní. Na některých z nejúžasnějších míst na Zemi jsme objevili zcela novou generaci enzymů, což vedlo k inovativním produktům a pomohlo dosažení funkcí chleba, jako je krátký skus, měkkost a mnoho dalších.

Enzymatické inovace jsou inspirovány přírodou.
Objevte je s námi!


Z nitra ledového království

Během expedice na Antarktidu byla objevena unikátní nová rodina xylanázních enzymů. Protože pocházejí z tak chladné oblasti, jsou tyto enzymy, ve srovnání s těmi běžnými, aktivní při mnohem nižších teplotách.

To znamená, že jejich síla a toleranční vlastnosti působí i v chladných těstech. Enzymy z této rodiny jsou zvláště vhodné pro zlepšující přípravky v mražené pekařské produkci, jako je Double Bake CL.

Z hlubin horkých pramenů

Národní park Yellowstone není jen jednou z nejznámějších turistických atrakcí v USA, ale je také zdrojem inspirace pro Puratos.

V jednom z horkých pramenů parku vědci objevili enzym, který je aktivní při výrazně vyšších teplotách (70° až 90°C).

Další výzkum ukázal, že tento enzym má pozitivní účinek na strukturu chleba, konkrétněji dává lepší krátký skus. Objevte Intens Puraslim, zlepšující přípravek, který díky enzymu z Yellowstonu posune Vaše jemné pečivo na úplně jinou úroveň.

 

Ze srdce čínského pralesa

Hunanský prales je známý pro své křemičito-pískovcové skalní útvary obklopené nespočtem zelených stromů a mlhavých mraků. Nyní je také domovem naší nejnovější generace enzymů.

Během expedic v Hunanském pralese vědci našli speciální enzym na dřevě. Ten přetváří tuhý rostlinný materiál na měkké živiny, které jiné rostliny využívají pro svůj růst.

Díky tomuto specifickému enzymu dostává chlebová střída počáteční měkkost a jemnost a byl také použit v technologii při výrobě zlepšujícího přípravku Soft'r Nature.

Mohlo by vás zajímat: Čerstvost až na prvním místě