Makronka s pomerančem a čokoládou

Makronky jsou skvělé médium pokud jde o nápaditost náplní.

Do naší oranžové jsme schovali hned dvě náplně, které mile překvapí smysly: kombinace náplně s pravou hořkou čokoládou a nádechem pomeranče a lahodného pomerančového krému.

Ingredience

Tipy:

Makronky se dají péct i v horkovzdušné troubě/peci (pro hotely a restaurace) a v rotačních pecích (pro velkovýrobce), vždy je potřeba vyzkoušet konkrétní pec – teplotu a čas.

Vyzkoušejte také varianty s dalšími hotovými krémy Deli a čokoládovými náplněmi Cryst-O-Fil.

Objevte ostatní příchutě ochucovacích past Classic.

Postup

Makronkové korpusy
Vodu ohřejeme na 50 °C, nalijeme ji do kotle a přidáme směs Patis’Macaron a oranžovou potravinářskou barvu. Šleháme plochým nástavcem šlehače vysokou rychlostí 4 minuty. Nastříkáme na silikonový plát a pečeme v etážové peci na plechu při teplotě 150 °C cca 20 minut s otevřenými klapkami. Korpusy makronek necháme vychladnout.

Náplně
  1. čokoládová
    Cryst-O-Fil Noir necháme v mikrovlnné troubě povolit na teplotu 25 °C a vymícháme metličkou. Přidáme Classic Orange a důkladně rozmícháme. Náplň přemístíme do cukrářského sáčku.
  2. pomerančový krém
    Hotový extra jemný pomerančový krém Deli Orange RSPO SG naplníme do cukrářského sáčku.

Dohotovení
Korpusy makronek plníme cukrářským sáčkem s hladkou špičkou. Nejprve po obvodu nastříkáme čokoládovou náplň a následně do středu pomerančovou.

Související recepty