Halloween brownie rakvičky s karamelovou čokoládou

Snadný a efektní zákusek, když narychlo potřebujete něco malého k Halloweenu.

Ingredience

Postup

Příprava těsta

Formu nebo ráfek o velikosti 26x26 cm stačí lehce vystříkat odlučovacím olejem Spraylix. Ráfek položíme na rovný plech, vyložený pečicím papírem. Do kotle navážíme vodu, olej a rozmíchaná vejce, vsypeme kompletní směs Tegral Brownie a dáme pomalu zamíchat. Mícháme na nízkou rychlost plochým nástavcem (lyrou) jen cca 2 minuty. Ke konci vsypeme čokoládové pecičky. Pozor! Nesmí se míchat rychle nebo dokonce šlehat. Místo brownies bychom pak upekli jen dortový korpus. Připravené husté těsto rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše formy, povrch uhladíme.


Pečení

Pečeme při 175 stupních jen 20 minut. U brownies je důležité pečení zastavit včas, kdy těsto vypadá ještě nedopečené. Po 20 minutách zkusíme zapíchnout doprostřed špejli. Pokud na ní zůstávají drobečky, je to správně! Jakmile těsto přepečeme, bude po vychladnutí tuhé a dusivé.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Dokončení

Po upečení necháme vychladnout přímo ve formě nebo ráfku, poté nakrájíme na porce tvaru rakviček. Na povrchu Brownie je suchá "krabatá" slupka, kterou lehce po okrajích polámeme pro popraskaný efekt. Rakvičky přestříkáme pavučinou z temperované čokolády Belcolade.


Tipy

  • Brownies uchováváme v chladu zabalené do folie po dobu až 3 dny.
  • Pro dekoraci lze také použít polevy Coverlux.