Brownies s čoko peckami

Ingredience

Těsto
Tegral Brownie 500 g
Olej rostlinný 92 g
Voda 46 g
Vejce 100 g
Náplň
Belcolade Selection Noir K10 50 g
Ostatní
Spraylix dle potřeby

Postup

Příprava těsta

Formu nebo ráfek o velikosti 26x26 cm stačí lehce vystříkat odlučovacím olejem Spraylix. Ráfek položíme na rovný plech, vyložený pečicím papírem. Do kotle navážíme vodu, olej a rozmíchaná vejce, vsypeme kompletní směs Tegral Brownie a dáme pomalu zamíchat. Mícháme na nízkou rychlost plochým nástavcem (lyrou) jen cca 2 minuty. Ke konci vsypeme čokoládové pecičky. Pozor! Nesmí se míchat rychle nebo dokonce šlehat. Místo brownies bychom pak upekli jen dortový korpus. Připravené husté těsto rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše formy, povrch uhladíme.


Pečení

Pečeme při 175 stupních jen 20 minut. U brownies je důležité pečení zastavit včas, kdy těsto vypadá ještě nedopečené. Po 20 minutách zkusíme zapíchnout doprostřed špejli. Pokud na ní zůstávají drobečky, je to správně! Jakmile těsto přepečeme, bude po vychladnutí tuhé a dusivé.

POZOR! Nutno vyzkoušet dobu a teplotu pečení v každé peci, v každém provozu!


Dokončení
Po upečení necháme vychladnout přímo ve formě nebo ráfku, poté nakrájíme na porce. Na povrchu Brownie je suchá "krabatá" slupka, pod ní je vláčný korpus, který se při konzumaci lepí na zuby. To je správný Brownie.

Tipy

  • Uchováváme v chladu zabalené do folie po dobu až 3 dny.
  • Před podáváním lze lehce ohřát v mikrovlnné troubě - na nízký výkon jen pár vteřin. Brownie pak chutná čerstvěji.