Přírodní kvasy Sapore

Tradiční způsob jak odlišit Vaše finální výrobky
prostřednictvím unikátní chuti a struktury

Usnadnění práce - hotové k použití

Usnadnění práce - hotové k použití

Přírodní kvasy Sapore je velmi snadné použít. V portfoliu Sapore naleznete kvasy aktivní i neaktivní, v sypké nebo tekuté podobě.

Unikátní chuťové profily

Unikátní chuťové profily

Každý kvas Sapore je jedinečný díky charakteristické kombinaci mouky, mikrobiální kultury, fermentačních podmínek a fermentačního procesu. Lze je navzájem kombinovat a vytvářet tak vlastní nezaměnitelné chuťové profily.

Univerzálnost

Univerzálnost

Přírodní kvasy Sapore nabízejí širokou paletu chutí, jsou zárukou stálé kvality a mohou být použity v jakémkoli typu těsta a procesu.

Zdraví prospěšné

Zdraví prospěšné

Přírodní kvasy Sapore jsou v souladu se spotřebitelskými trendy. Představují návrat k tradičním a přírodním produktům, podporují trávení a přispívají k vyvážení střevní mikroflóry. Spotřebitelům nabídnete pečivo zdravé, se skvělou chutí a příbehěm.

Všechny produkty řady Sapore
Sapore Traviata BIO
Sypký neaktivní žitný kvas s ovocnou vůní v BIO kvalitě inspirovaný francouzskou tradiční metodou kvašení pomocí namáčených vinných hroznů.
Sapore Baiota
Fermentované pšeničné otruby
Sapore Traviata
Sapore Traviata je sypký neaktivní žitný kvas s ovocnou vůní inspirovaný francouzskou tradiční metodou kvašení pomocí namáčených vinných hroznů.
Sapore Senta Tempo BIO
Tekutý špaldový kvas v BIO kvalitě s mléčně kyselým a krémovým chuťovým profilem. Obsahuje 10 % soli.
Sapore Othello
Sapore Othello je sypký neaktivní žitný kvas s praženou chutí inspirovaný tradičním způsobem pečení chleba v Dánsku.
Co je přírodní kvas?

Kvas je přírodní prostředek, používaný při výrobě chleba, který fermentuje a způsobuje jeho kynutí. Skládá se z mouky, vody, mikroorganismů, bakterií mléčného kvašení a kvasinek, které se přirozeně vyskytují v základních ingrediencích. Chuť kvasu závisí na mikroorganismech a jejich spojení a může se velmi lišit. Existuje ohromné množství různých kvasů a každý dává chlebu jinou příchuť. 

V roce 2013 jsme založili Knihovnu kvasů Puratos v Centru pro chuť chleba v belgickém Saint-Vith. Shromažďuje autentickou sbírku kvasů z celého světa. 

Našim cílem je ochránit rozmanitost kvasů a know-how jejich použití v pekařství. 

Chcete se dozvědět více o kvasech Sapore? Kontaktujte nás!

Související produkty
Softgrain Sprouted Oat CL
Naklíčená zrna ovsa v ovesném kvasu. Hotové k použití. Přirozeně sladká chuť a prodloužená čerstvost pečiva.
Intens gluten replacement CL
Naše inovativní technologie INTENS GLUTEN REPLACEMENT CL Vám umožní lepek ve vašich recepturách zčásti nebo i zcela NAHRADIT!
Softgrain Sprouted Rye CL
Pekařská směs naklíčeného žita a žitného kvasu
Softgrain Spelt CL
Zrna špaldy máčená v přírodním žitném kvasu. Hotové k použití. Přirozeně prodlužuje čerstvost pečiva.
Sproutgrain Rye BIO
Naklíčená a fermentovaná zrna žita, která dodají pečivu sladovou a ovocnou chuť, lákavý vzhled a delší čerstvost.
Softgrain 5 Grains BIO CL
Pekařská směs 5 Bio zrn a semínek máčená v přírodním Bio žitném a špaldovém kvasu
Softgrain 5 Grains CL
Pekařská směs zrn a semínek máčená v přírodním žitném kvasu
Softgrain Golden 6 CL
Směs 6 druhů zrn a semínek předmáčených v pšeničném kvasu s přírodními sladidly.