Den matek ve vaší řemeslné pekárně a cukrárně

20 dub 2022

Služby
Korporátní

Všichni se asi shodneme na tom, že ‚každý den je dnem matek‘: koneckonců, mateřství je nejtěžší práce ze všech. Den matek připadá na druhou květnovou neděli a představuje výjimečnou příležitost, jak zvýšit prodej v cukrárně i pekárně. Tatínci, děti a prarodiče po celém světě budou utrácet peníze, aby rozmazlili jejich maminky.

Chcete-li zvýšit návštěvnost svého obchodu a dopřát všem maminkám speciální Den matek, podívejte se na trendy, které z tohoto svátku mohou udělat zajímavé období i pro Vaše podnikání:

1. Nabídněte unikátní a krásné speciality ke Dni matek

Všichni chceme, aby se naše maminky cítily výjimečně, a to se musí odrazit ve sladkých dobrotách, které nabízíte: vytvořte proto výrobky, které oslaví maminky. Myslete na bohaté květinové motivy, srdce a celkový luxusní vzhled.

Náš spotřebitelský průzkum Taste Tomorrow odhalil, že spotřebitelé stále častěji vyhledávají pochoutky hodné Instagramu: opravdovou pastvu pro oči, která vypadá zábavně a svérázně. Celosvětově 59 % spotřebitelů souhlasí s tím, že jídlo, které lahodí oku, je také považováno za chutné. Měli byste se proto zaměřit na vývoj produktů s jedinečnými a vzrušujícími vizuálními prvky. Lákavé dekorace jsou zde na prvním místě.

Mother and daughter embracing

2. Inovujte klasiku

Za každou cenu však nemusíte vyvíjet zcela nový recept: poznatky ze stejného výzkumu naznačují, že 67 % spotřebitelů rádo vidí známý prvek při zkoušení nových druhů potravin. Dejte tedy při této příležitosti nový vzhled Vašemu klasickému výrobku,  anebo si pohrajte s novými texturami, protože dalších 67 % spotřebitelů má zájem vyzkoušet potraviny právě s překvapivou texturou. Čerstvost, chuť a řemeslné zpracování jsou hlavní motivací pro lidi k nákupu u řemeslníků, což znamená, že musíte vždy naplnit i tato očekávání.

3. Spojte síly!

Spolupracujte s dalšími podniky ve svém okolí, jako jsou květinářství, papírnictví, klenotnictví nebo restaurace. Může to být přínosné pro každého. Spojením sil můžete vzájemně propagovat své podniky a nabídky anebo partnerům nabídnout Vaši produkci v mini verzi jako drobné pozornosti k nákupu. Žádná máma si nikdy nebude stěžovat, že ke Dni matek dostává více dárků – zaslouží si to.

Cookies hearts and rose on old wood desk.  Used gingerbread cookies home-handedly made it from me. They are unique pieces and can not be found anywhere.

4. Buďte vidět online i offline

Může to znít jako samozřejmost, ale ve shonu každodenního života se na účty na sociálních sítích často zapomíná. Online viditelnost je skvělým způsobem, jak připomenout nabídku k blížícímu se Dni matek. Data Taste Tomorrow odhalují, že 47 % spotřebitelů rádo získává nápady z online médií na produkty nabízené v místních obchodech. Ukažte Vaše výrobky v celé své kráse a ujistěte se, že Vaši fanoušci navštíví Váš obchod na Den matek!

V posledních letech jsme také zaznamenali výrazný nárůst poptávky po nákupu online s možností doručení. Počet spotřebitelů objednávajících sladké zboží online vzrostl z 27 % v roce 2018 na dnešních 47 %. Nezapomeňte tedy dobroty ke Dni matek nabídnout i ve svém e-shopu, pokud jej máte. A pokud ne, možná je čas na jeho založení.

A připomínáme výzdobu obchodu zevnitř i zvenčí, aby zákazníci viděli, co chystáte na oslavu Dne matek. Přestože je online prodej na vzestupu, 77 % lidí v průzkumu Taste Tomorrow uvádí, že nechtějí vidět konec obchodů na ulici. Využijte této příležitosti a přesvědčte je o mnoha výhodách návštěvy kamenné prodejny. Předveďte svou přidanou hodnotu pomocí nabídky personalizovaných vzkazů, svátečních dekorací a krásných obalů.

5. Zaměřte se na udržitelnost

Pokud chcete ke Dni matek udělat něco navíc, jděte cestou udržitelných produktů. Nejen, že uděláte něco pro lepší planetu, oslovíte také mladší generace, které se zavázaly k vědomému nakupování. Spotřebitelé stále více vyhledávají produkty a společnosti, které se věnují ochraně životního prostředí. Jako řemeslný pekař už nyní potěšíte 63 % lidí, kteří preferují lokálně vyrobené zboží. Svůj obchod však můžete učinit ještě atraktivnějším použitím místních produktů a udržitelných obalů, které preferuje 60 % až 70 % spotřebitelů. Díky těmto možnostem bude váš obchod atraktivnější nejen pro tento svátek, ale také pro další pravidelné nákupy v budoucnu.

Pokud hledáte další inspiraci ke Dni matek, potřebujete podporu s vašimi speciálními výtvory nebo máte nějaké další otázky, kontaktujte Vašeho místního zástupce Puratos CZ. Rádi vám pomůžeme!