O-tentic: u zrodu každého dobrého chleba

Produkty
Bakery
Pro pekaře

18 bře 2019

V Puratos věříme, že budoucnost chleba leží v jeho minulosti. Tuto vizi podporuje neustále rostoucí popularita řemeslně pečeného chleba. Spotřebitelé hledají prémiové přírodní ingredience a autentičnost, která jim připomíná staré dobré časy. Proto Puratos vyvinul O-tentic. Na základě fermentace devitalizované kvasu dává O-tentic každému pekaři možnost vyrábět pravé a autentické chleby jako za starých dobrých časů.

Co přesně je O-tentic?

Někteří lidé nazývají O-tentic aktivní pekařskou ingrediencí. Ale my raději ho nazýváme výchozím bodem každého chleba, který je plný chuti, vůně a textury. O-tentic je založen na devitalizovaném kvasu, což každému pekaři umožňuje vyrábět chleby, které velmi připomínají řemeslnou tradici: chutné, čerstvé a křupavé. Tento produkt zaručuje autentickou chuť a texturu s na jazyku se rozplývající střídou a kůrkou chlebů, které známe z minulosti.

Kde má O-tentic svůj původ?

Všechno to začalo na místě zvaném Altamura v jižní Itálii. Tato malá vesnička v Apulii je dlouho známá svými lahodnými a kvalitními chleby. V roce 37 př. n. l. ochutnal altamurský chléb Horatius a byv sveden jeho jedinečnou a přirozenou chutí, zapsal si do svého osobního deníku, že podle něj byly v Altamuře vyrobeny „nejlepší chleby na světě“.

Náš O-tentic Durum je založen na 100% mouce z tvrdé pšenice, stejně jako chléb Altamura, a vytváří typickou středomořskouskou chuť: aromatickou, oříškovou a krémovou. Použitím nejnovější technologie kvašení se společnosti Puratos podařilo znovu vytvořit chuť této renomované italské speciality. To dává každému pekaři možnost vyrábět pravé a autentické chleby, jako za dnů Horatia.

Jak používat O-tentic?

Použití O-tenticu je extrémně snadné. Přidáním pouze mouky, soli a vody můžete připravit chléb, který má svou vlastní jedinečnou přirozenou chuť a strukturu. O-tentic se dávkuje ve výši 4 % na hmotnost mouky.

Kritickým prvkem je teplota těsta na konci mísení. Těsto by mělo mít v té chvíli asi 25°C. Důležité je také kynutí, protože to umožní chlebu vytvořit komplexní vůni typickou pro O-tentic.

Použití O-tenticu je dokonalým začátkem dobrého chleba. Chcete-li Vašemu chlebu dát ještě dále svůj vlastní podpis, zvažte přidání speciálních zrn nebo Sapore, některý z našich unikátních pekařských kvasů.

Zaujal Vás O-tentic? Vyzkoušejte některou z našich receptur a dejte vašemu chlebovému portfoliu perfektní start s O-tenticem!