Může být čokoláda se sníženým obsahem cukru stále chutná?

15 dub 2021

Cacao-Trace
Výživa
Čokoláda

Průzkum Puratos Taste Tomorrow odhaluje, že spotřebitelé upravují své stravovací návyky a hledají zdravější alternativy a produkty, které přispívají k jejich pohodě. S naším programem Puratos Zdraví a pohoda se snažíme vytvářet zdravější řešení. Belcolade posouvá tento závazek na další úroveň. Objevili jsme způsob, jak snížit obsah cukru při zachování velké požitkové síly naší čokolády bez absolutního kompromisu ohledně chuti nebo textury!

Změna je nutná

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby maximálně 10 % našeho kalorického příjmu pocházelo z cukrů. Podle spotřebních modelů v dnešní době průměrný člověk přijímá o 300% více cukru, než je doporučeno! Spotřebitelé, kteří hledají způsoby, jak zlepšit své stravovací návyky, často uvažují o snížení příjmu cukru. Proto jsme se v Puratos vydali na cestu k vývoji celé řady ingrediencí se sníženým obsahem cukru a nyní se nám podařilo snížit obsah cukru v čokoládě o 40 %! Seznamte se s našimi novými produkty Belcolade Selection Noir Sugar Reduced & Belcolade Selection Lait Sugar Reduced!

Plná chuť, méně cukru

 

Redukce cukru je zřídka přímočarý úkol. V čokoládě hraje cukr důležitou roli. Poskytuje sladkost, objemový efekt, texturu, hladkost a její krystalická struktura pozitivně ovlivňuje zpracovatelnost. Výměna cukru tedy není snadný úkol. Ale dokázali jsme to! Vytvořili jsme 2 výjimečně chutné čokolády s obsahem cukru sníženým o 40 % pouze přidáním přírodních ingrediencí: Belcolade Selection Noir s 55% kakaa a Belcolade Selection Lait s 34% kakaa.

Naše čokolády se sníženým obsahem cukru jsou nejen zdravější, ale jsou také 100% přírodní. Díky nové generaci technologie redukce cukru používající pouze čisté bezéčkové přísady snižujeme obsah cukru o 40 % a udržujeme důležité funkce cukru. A s pozoruhodným úspěchem: naše čokoláda Selection Noir se sníženým obsahem cukru překonala během našeho testu Sensobus očekávání spotřebitelů. Naši belgičtí spotřebitelé potvrdili, že i při snižování cukru zaručujeme vynikající chuť!

Méně cukru pro spotřebitele a lepší život pro pěstitele kakaa

Je již všeobecně známo, že Belcolade staví na vášni pro chuť. Chceme však také vybudovat skutečně udržitelnou budoucnost čokolády. 

Díky našemu zaměření na neustálé zlepšování chuti je naše čokoláda se sníženým obsahem cukru také přínosem pro pěstitele kakaa, kteří dostávají speciální Čokoládový bonus za každý kilogram prodané čokolády. Dopad na životní příjem našich farmářů Cacao-Trace je průměrně třikrát vyšší než u jiných programů udržitelnosti. Spojení programu Cacao-Trace, s našimi čokoládami se sníženým obsahem cukru Belcolade Selection Noir & Lait, spojuje to nejlepší ze tří světů: skvělou chuť, zdraví a udržitelnost.

Jak komunikovat snížení cukru

Často kladenou otázkou je, zda stejné úrovně snížení cukru lze dosáhnout i pouhým použitím čokolády s vyšším obsahem kakaa. Jednoduchá odpověď je ne. Protože tak vytvoříte úplně jiný druh čokolády s jiným chuťovým profilem a funkčností, zatímco „tvrzení o snížení cukru“ je nastaveno v porovnání se standardem. A je toho ještě víc. Protože čokoláda s vyšším obsahem kakaa má vyšší obsah tuku, má za následek vyšší kalorie. Pokud je snížen cukr, ale jsou zvýšeny kalorie, tvrzení „se sníženým obsahem cukru“ není platné.

Dopřejte svým zákaznícům čokoládové výrobky s plnou chutí a strukturou a zároveň v souladu s trendem čistých etiket. Je to velmi snadné, není třeba přizpůsobovat váš postup nebo recept! Měli byste však mít na paměti, že pokud chcete, aby vaše finální výrobky nesly tvrzení „se sníženým obsahem cukru“, musí celý výrobek obsahovat alespoň o 30 % méně cukru, nejen v čokoládě. Abychom vám s tím pomohli, vyvinuli jsme v Puratos celou řadu řešení se sníženým obsahem cukru. Redukce cukru pro Vás bude hračka!

Objevte všechny naše produkty! Spojte se se svým místním obchodním zástupcem Puratos CZ.