Po celé roky provádí Puratos důkladný výzkum, jak lidé po celém světě vnímají chuť hotových výrobků, zejména chuť chleba.
Abychom získali větší přehled o chuti chleba a fermentaci, otevřeli jsme Centrum pro chuť chleba v belgickém městě Saint Vith. Kombinují se zde naše odborné znalosti v oblasti chuti, aromat, fermentace a párování chutí chleba, abychom ukázali, jak vše ovlivňuje výslednou chuť a strukturu chleba.
Chceme být referenčním místem, kde se pekařský průmysl, vědci a zaměstnanci společnosti Puratos setkávají, aby získali zkušenosti a vyměňovali si osvědčené postupy týkající se různých aspektů tvorby chutí a fermentační technologie. Naším cílem je spolupracovat na vytváření znalostí při výrobě hotových produktů s chutí, která zachází za hranice představivosti
Nic neprokazuje naše zapálení pro pečení chleba víc než Knihovna kvasů Puratos. Je součástí Centra pro chuť chleba a klade si za cíl chránit rozmanitost a dědictví kvasů a také znalosti v oblasti pečení chleba a je první svého druhu na světě.
Myšlenka je jednoduchá, ale důležitá. Pokud pekař chce bezpečně uložit vzorek svého kvasu, může jej přinést do knihovny, kde analyzujeme jeho obsah a určíme jeho přesné složení a přísady. V bezpečí knihovny pak může být vzorek udržován naživu po mnoho let.
Těší nás, že knihovna je dnes domovem jedinečné sbírky kvasů od pekařů z celého světa a přispěla k identifikaci více než 700 druhů kvasinek a více než 1500 druhů bakterií mléčného kvašení.
Chcete-li se dozvědět více o Centru pro chuť chleba nebo pomoci rozvíjet chuťové dědictví světa, navštivte naši stránku Kontakty.