Sněhuláček

ingredience

Instruktážní video zde

Přehrát video

Vánoční dekorace zde

korpus

V kotlíku pomalu smícháme všechny suroviny do hladké konzistence. Hmotu natáhneme v 6mm tenké vrstvě stěrkou na silikonovou podložku nebo pečící papír a pečeme.

křupavá vrstva

Opatrně rozpustíme zvlášť Cryst-o-fil a čokoládu a smícháme. Semínkovou posypovou směs jemně rozdrtíme a vmícháme do čokoládového základu. Směs namažeme na povrch korpusu. Korpus rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu položíme na druhou, celé rozkrájíme na čtverce 4x4cm a dáme stranou. 

karamelová vrstva

Smícháme vodu s Deli Caramel a se solí a vymícháme do jemné textury. S pomocí formy vytvarujeme čokoládové skořápky (polovina koule), které naplníme připravenou karamelovou náplní. Necháme ztuhnout v chladničce a poté vždy 2 poloviny slepíme.

mousse z bílé čokolády

V misce si připravíme čokoládu s kakaovým máslem. Festipak přivedeme těsně pod bod varu a nalijeme na čokoládu v misce. Mícháme dokud nebude směs hladká a homogenní. Vyšleháme Whippak do jogurtové konzistence. Když teplota čokoládové směsi dosáhne 32 °C pomalu a postupně přimícháme našlehaný Whippak. Připravený mousse nastříkáme cukrářským sáčkem do cca 2/3 silikonové formy ve tvaru krychlí. Vložíme čokoládovou kuličku do středu a korpusovou vložkou (čtverce 4x4cm) opatrně zatlačíme dovnitř. Šokově zamrazíme.

Dekorace

Z čokolády BELCOLADE vytvoříme dekorace očí, kloboučku a nosu a dáme stranou.
Zmrzlé polotovary vyloupneme z formy a dozdobíme do podoby sněhuláčka.

RECEPT KE STAŽENÍ V PDF

Objevte

Související recepty