Punčový řez zdravější

postup

Příprava těsta

Do kotlíku nalijeme vodu, vejce a olej, přisypeme Špaldovou směs a krátce pomalu vymícháme hladké lité těsto. 

Budeme potřebovat čtyři čtvercové formy o rozměrech 25 x 25 cm.

Ráfky položíme na plechy pokryté pečicícm papírem. Do dvou  nadávkujeme po 0,4 kg hotového těsta. Zbytek těsta rozdělíme na dvě poloviny. První nalijeme do dalšího ráfku, druhou dobarvíme červeným barvivem a nalijeme do čtvrtého ráfku. Povrch těsta uhladíme a dáme péct. Pečeme na cca 160 stupnů, asi 30 minut. Necháme vychladnout.

Příprava rozvaru

Cukr svaříme s vodou do teploty 102 stupňů. Hned ukončíme var a vmícháme ostatní suroviny. Připravený nálev použijeme teplý k namáčení korpusů.

Sestavení

Z korpusů vykrájíme stejně velká kolečka. Nízké korpusy použijeme na spodní a vrchní díl zákusků, vyšší korpusy na náplň. Vyšší kolečka nakrájíme na čtvrtiny a namáčíme v rozvaru. Topfil rozmixujeme na hladkou hmotu. Spodní korpusy namažeme a na ně vyskládáme těsně k sobě čtyři vyšší čtvrtky koleček, střídavě barevné. Horní kolečka také namažeme Topfilem jahoda a namazanou stranou přiložíme na barevnou namočenou vrstvu. Necháme vychladit a poté potíráme nahřátým Magnifierem povrch i boky. Dozdobíme čerstvou jahodou. Ze zbylých kousků korpusů uděláme např. punčové koule nebo kelímky.

Objevte

Související recepty