Punčový řez tradiční

Postup

příprava těsta

Do kotlíku nalijeme vodu, vejce a olej, přisypeme Tegral Natur a krátce pomalu vymícháme hladké lité těsto. Ráfky položíme na plechy pokryté pečicícm papírem. Do dvou čtvercových ráfků nadávkujeme po 0,5 kg hotového těsta. Zbytek těsta rozdělíme na dvě poloviny. 

Budeme potřebovat dvě čtvercové formy o rozměrech 25 x 25 cm a dvě obdélníkové formy o rozměrech 25 x 13 cm

První nalijeme do jednoho obdélníkové ráfku, druhou dobarvíme červeným barvivem a nalijeme do čtvrtého ráfku. Povrch těsta uhladíme a dáme péct. Pečeme na cca 160 stupnů, asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout.

příprava rozvaru

Cukr svaříme s vodou do teploty 102 stupňů. Hned ukončíme var, necháme lehce zchladnout a vmícháme ostatní suroviny. Připravený nálev použijeme teplý k namáčení korpusů.

Sestavení

Světlé čtvercové korpusy vyřízneme z ráfků, jeden ráfek vyložíme folií a vložíme zpět korpus. Potřeme 150 gramy jahodového Vivafilu. Vyšší obdélníkové korpusy vyřízneme z ráfků a podélně rozkrojíme vždy na 4 proužky. Opatrně je namáčíme a střídavě těsně vedle sebe vkládáme na pomazaný korpus v ráfku. Zbytkem rozvaru potíráme povrch barevných proužků, aby byly co nejvíc mokré. Necháme vsáknout. 150 g jahodového Vivafilu vložíme do sáčku a opatrně naneseme na mokrý povrch. Přiklopíme čtvercovýcm světlým korpusem a lehce po celé ploše přitlačíme. Zabalíme do folie a necháme několik hodin v chladu. Potom opatrně sundáme ráfek a sloupneme folii. Povrch a boky potřeme tence 100 g jahodového Vivafilu. Puratop Fudge White opatrně nahřejeme, aby byl tekutý a polijeme celý povrch zákusku. Nakonec dozdobíme tenkými proužky Classic jahoda a nakrájíme na porce.

Objevte

Související recepty