Punčový řez šetrnější k planetě

Postup

Příprava těsta

Do kotlíku nalijeme vodu, vejce a olej, přisypeme Tegral Cream Cake Sugar Rreduced a krátce pomalu vymícháme hladké lité těsto. Ráfky položíme na plechy pokryté pečicícím papírem. Těsto rozdělíme na třetiny. 

Budeme potřebovat tři čtvercové formy o rozměrech 25 x 25 cm. 

Do dvou ráfků nadávkujeme světlé těsto. Třetí třetinu obarvíme na červeno a nalijeme do třetího ráfku. Povrch těsta uhladíme a dáme péct. Pečeme na cca 160 stupňů, asi 25 až 30 minut. Necháme vychladnout.

Příprava rozvaru

Cukr svaříme s vodou do teploty 102 stupňů. Hned ukončíme var, necháme lehce zchladnout a vmícháme ostatní suroviny. Připravený nálev použijeme teplý k namáčení korpusů.

Sestavení

Korpusy vyřízneme, vykrájíme stejná kolečka. Připravíme si skleničky s víčkem, které jsou opakovatelně použitelné, tudíž méně zatěžují planetu. Světlá kolečka namažeme rozmixovaným Topfilem jahoda, červená kolečka namočíme v rozvaru a necháme dobře nasát tekutinu. Do skleniček opatrně vkládáme spodní kolečko omazem nahoru, na ně mokré červené kolečko a přilepíme světlé kolečko omazem dolů. Hotové zákusky poléváme bílou vytemperovanou Belcolade Selection Cacao Trace tak, aby lehce stékala i z boků. Povrch dozdobíme proužky hořké Belcolade Selection Cacao Trace. Zbylé korpusy použijeme na vytvoření punčových koulí, dortových lízátek apod.

Objevte

Související recepty